Toilet-bøde: 69-årig brugte spejle til at lure på Camilla

24-årige Camilla Enemark blev udsat for blufærdighedskrænkelse på dametoilettet på Brørup Marked, har Retten i Esbjerg konkluderet

Camilla Enemark fik afsløret og låst den liderlige lurer inde på dametoiletet. Her sad han og kukkelurede med sine spejle ind til politiet kom og anholdte ham. (Privatfoto)
Camilla Enemark fik afsløret og låst den liderlige lurer inde på dametoiletet. Her sad han og kukkelurede med sine spejle ind til politiet kom og anholdte ham. (Privatfoto)

En 69-årig mand er blevet idømt seks dagbøder på hver 500 kroner for at have beluret en 24-årig frisør, som sad og besørgede på et dametoilet på Brørup Marked.

Det viser en dom, som Retten i Esbjerg tirsdag eftermiddag afsagde.

Retten fandt det bevist, at den 24-årige Camilla Enemark fra Vejen blev udsat for blufærdighedskrænkelse, da hun i november sidste år under et toiletbesøg opdagede små stumper af et knust spejl på gulvet i den toiletkabine, hun sad i.

I kabinen ved siden af sad den 69-årige, og stumperne på gulvet lå lige under en skillevæg mellem kabinerne på dametoilettet. Skillevæggen går ikke helt ned til gulvet og er konstrueret på den måde, så rengøringspersonalet lettere kan vaske gulvet.

Da Camilla Enemark kiggede ned på stumperne, fik hun øjenkontakt med den 69-årige, har hun tidligere fortalt til Ekstra Bladet.

Buret inde på dametoilettet
Den 69-årige havde imidlertid ikke tænkt sig at krybe til korset så let. Da han var blevet opdaget, låste han døren ind til den toiletkabine, som han sad i. Og selv om Camilla Enemark gjorde, hvad hun kunne for at få ham til at åbne op og komme ud, så forblev han bag den låste dør.

Camilla Enemark fik afsløret og låst den liderlige lurer inde på dametoiletet. Her sad han og kukkelurede med sine spejle ind til politiet kom og anholdte ham. (Privatfoto) Krimi Camilla: Jeg fangede lurer med spejle på dame-toilet

Senere valgte Camilla Enemark og andre tilstedeværende kvinder på Brørup Marked at låse helt af for dametoilettet, så manden heller ikke kunne komme ud, hvis han gerne ville. Så blev politiet kontaktet, og først efter et stykke tid lykkedes det betjentene at få manden til at komme ud.

Den 69-årige havde ifølge Camilla Enemark luret på flere kvinder end alene hende selv. (Foto: Googlemaps)
Den 69-årige havde ifølge Camilla Enemark luret på flere kvinder end alene hende selv. (Foto: Googlemaps)

Ville undgå damekløer
I retten hævdede manden, at han overhovedet ikke havde sådanne lumre tanker, som Camilla Enemark og også anklagemyndigheden tillagde ham. Han fortalte, at han ved et uheld havde forvildet sig ud på toilettet. Og da han så endelig sad der og blev opdaget i det, så var der mange forskellige årsager til, at han ikke havde lyst til at komme ud i kløerne på de rasende kvinder.

Manden krævede frifindelse.

Det var på Brørup Marked, der ligger på Markedsvej, at hændelsen fandt sted (Foto: Google) Krimi Fanget af kvinder: Lurede med spejle på kvinde-toilet

Men retten mente altså, at Camilla Enemark er blevet udsat for blufærdighedskrænkelse. Og dommen er ifølge anklagerfuldmægtig Mathilde Pi Sørensen helt efter standarden i den slags sager. Hun havde netop plæderet for en bøde på 3.000 kroner.

- Det er naturligvis alvorligt at udsætte andre for blufærdighedskrænkelse. Men i praksis har man valgt, at det ikke skal koste mere end en bødestraf, når sagen har en karakter, som denne sag har, forklarer Mathilde Pi Sørensen til Ekstra Bladet.

Det vides endnu ikke, om den 69-årige har valgt at acceptere dommen, men det er også i givet fald vanskeligt for ham at gøre noget ved det. I sager, der er afgjort ved bødestraf på 3.000 kroner eller mindre, er det ikke muligt at anke automatisk. Det kræver en særlig tilladelse fra procesbevillingsnævnet.