Toilet-skrift i terrorsag skal fælde tiltalt: Vi er kommet til Danmark for at dræbe

Anklagemyndigheden mener, at 23-årig terrortiltalt Ibrahim Abbas, står bag en trussel mod danskere og Danmark samt en hyldest til Islamisk Stat, skrevet på en toiletvæg på politigården

Fire kammerater er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein under terrordøgnet i København sidste år. (Indslag: Mikkel Cramon/Lasse Brøndal/Caroline Clante)
Følg Krimi

Københavns Byret (Ekstra Bladet): Den 7. juni kunne fængselspersonalet på Politigården i København registrere, at en af deres indsatte havde skrevet en længere besked på et af fængslets toiletter.

Beskeden, som anklagemyndigheden mener er skrevet af den 23-årige terrortiltalt Ibrahim Abbas, hylder Islamisk Stat og sværger troskab til lederen af Islamisk Stat, Abu al Bakr al Baghdadi.

I dag løftes sløret for nye beviser i terrorsag

Samme leder, som terroristen Omar el-Hussein svor troskab til på sin facebook, inden han dræbte to mennesker og skød mod flere andre under terrordøgnet i København i februar sidste år.

Beskeden indledes med:

Fra holdet her: Den her besked er til alle de danske svin. Vi er kommet til jeres land af en grund. For at dræbe jer alle. Vi vil lægge jeres liv i ruiner. Der vil komme nogle sultne løver, der ikke frygter døden, for at dræbe jer hver og en. Kalifat Stat. Islamisk stat. Jeg sværger, vi er lige startet, der er ikke nogen, der kan gemme sig fra os.

Ifølge Kriminalforsorgen skulle skriftet været kommet mellem den 3. til den 7. juni, kort efter at den 23-årige blev flyttet til politigårdens fængsel, og mens terrorsagen mod den 23-årige og hans tre andre venner allerede var gået i gang.

De terrortiltalte - fra venstre: Mahmoud Rabea, Liban Elmi, Ibrahim Abbas og Bhostan Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein inden angrebet på synagogen i København. Retstegninger: Jørgen Bitsch
De terrortiltalte - fra venstre: Mahmoud Rabea, Liban Elmi, Ibrahim Abbas og Bhostan Hossein. Alle fire er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein inden angrebet på synagogen i København. Retstegninger: Jørgen Bitsch

Den 23-årige nægter at stå bag skriften. Ifølge Politigårdens fængsel sad der seks andre indsatte, som kunne benytte sig af stedets fælles toilet.

Derfor har anklagemyndigheden netop gennemgået et brev skrevet af den 23-årige Ibrahim Abbas til sin medtiltalte kammerat, den 26-årige Bhostan Hossein, for at sammenligne håndskriften.

Ifølge en ekspert i skrift fra Rigspolitiet er der flere ligheder mellem skriftet på væggen og skriften i brevet. Det er blandt andet bogstaverne A, D, G, R og S, som ifølge eksperten med overvejende sandsynlighed er skrevet af den samme person.

- Jeg kigger alene på skriften, herunder bogstaverne, mellemrum mellem ord, tegnsætning og nogle gange og skrifttryk, forklarede Rigspolitiets ekspert til retten, inden hun gik i gang med at sammenligne de forskellige bogstaver.

I brevet til sin kammerat giver den 23-årige tiltalte udtryk for et stærkt raseri: Fuck det danske retssystem. Små Kufr (Vantro. red.). Luderland. Det her er et zionistisk land, står der blandt andet.

Sammen med tre andre er Ibrahim Abbas tiltalt for på forskellige måder at have hjulpet Omar el-Hussein frem mod terrorangrebet mod den jødiske synagoge 15. februar sidste år, hvor sikkerhedsvagten Dan Uzan blev dræbt.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Hvordan synes Mette Frederiksen selv, det går?