Topadvokat beskyldes for misbrug og skal smides ud af fond

Topadvokaten Christian Harlang beskyldes for misbrug og skal smides ud af fond

Den kontroversielle topadvokat Christian Harlang har misbrugt den familiefond, han i årevis har styret. Han har uddelt penge uden at spørge den øvrige bestyrelse, og han har i strid med loven indirekte delt penge ud til sig selv, skriver Finans.

Det mener den øvrige bestyrelse, som nu eskalerer konflikten i Harlang & Toksvig Fondet ved at bede Civilstyrelsen om at smide Christian Harlang og hans samlever, Bente Meyer, ud af bestyrelsen.

- Vi har anmeldt sagen til Civilstyrelsen for at få en ny bestyrelse, fordi vi mener, at han har misbrugt fondens midler, og vi har derfor ikke tillid til ham. Og vi har anmeldt ham til Advokatrådet, fordi vi mener, at misbruget er meget langt fra god advokatskik, siger Lars William Toksvig, som sammen med sin far, Lars Francis Toksvig, sidder i bestyrelsen.

To familier - Toksvig og Harlang - står bag fonden, og mens den øvrige Harlang-familie længe har forsøgt at smide Christian Harlang på porten med beskyldninger om misbrug af fondens midler, er det en ny udvikling, at Toksvig-familien nu også vil af med ham, skriver Finans.

Dansk stjerneadvokats ekstreme liv: Holder aldrig fri. Som i aldrig

Kritikken handler især og konkret om, at Christian Harlang i maj-juni 2017 trak to gange 300.000 kr. ud af fonden uden at få den øvrige bestyrelses godkendelse. Pengene skulle angiveligt gå til hans mor som en uddeling fra fonden og et lån. Men i begge tilfælde havnede pengene på Christian Harlangs advokatfirmas konto.

Toksvig-familien har forsøgt at løse sagen i mindelighed ved, at Christian Harlang og hans samleverske trak sig, men det lykkedes ikke.

Af et bestyrelsesreferat fra fonden fremgår det, at Toksvig-familien har bevilget penge til, at en advokat og en revisor nu undersøger Christian Harlangs administration af fonden. Christian Harlang mener, at dette bestyrelsesmøde, hvor kun de to Toksvig-medlemmer var til stede, er ugyldigt.

I forvejen forsøger den øvrige Harlang-familie at komme af med Christian Harlang.

- Vi har anmodet Civilstyrelsen om at afsætte Christian og hans samlever, Bente Meyer, fra bestyrelsen, fordi vi mener, at de ulovligt misbruger fondets midler. Vores farfar, der stiftede fonden, var et generøst og etisk menneske, der ville bidrage med almennyttig filantropi, og som ønskede sin familie det godt, så det, vi har været vidende til, er stik imod alt, hvad han stod for, siger Frantz Harlangs børnebørn, Clement, Christoffer og Christine Harlang i en fælles udtalelse til Finans.