Topadvokat skal forsvare bande: - De forsvinder ikke

Retssager om bandeforbud kan komme til stå på i årevis, vurderer bandens advokat

Bliv klogere på LTF her. Video: K Jonas J. Larsen.
Følg Krimi

Han kender en række af LTF-bandens medlemmer i forvejen, hvor han har forsvaret dem ved forskellige retssager. Blandt andet bandens præsident, Shuaib 'Shebbi' Khan.

Nu skal advokat Michael Juul Eriksen så forsvare hele banden ved den kommende retssag, hvor myndighederne vil kræve banden forbudt ved lov.

- Den udmelding, som justitsministeren kom med i dag, kommer jo ikke som nogen overraskelse, siger den kendte forsvarsadvokat om udmeldingen om, at man nu er klar til gå i retten og her forsøge at få LTF gjort forbudt.

Han beskriver et forløb, han kalder bastant:

- Det Rigsadvokaten er nået frem til, er jo det, som ministeren har bedt om, lyder det kampberedt fra Michael Juul Eriksen.

Rigsadvokaten vil forbyde bande

- Men jeg ser flere aspekter i det her. Det første er jo spørgsmålet om, hvad man ønsker at opnå.

- Det man jo helst ser, er, at de her mennesker forsvinder fuldstændigt. Men det gør de altså ikke. De vil stadigvæk være her, og de vil stadigvæk kende hinanden.

- Så det eneste, man rent faktisk opnår, er, at der forsvinder nogle t-shirts og hatte, der står ltf på, mener forsvarsadvokaten.

Satudarah forbudt i hjemlandet

- Så kan man jo kigge på de recourser, der er på brugt på forarbejdet til det her forsøg på forbud. Der ligger allerede 10.000 sider. Og her står jeg alene mod en hærskare af jurister og politifolk, som kun har arbejdet med den her sag.

- Den her sag kommer til at køre i rigtigt mange dage. Den vil formentlig komme til at gå hele vejen til Højesteret. Det kan tage flere år, siger forsvarsadvokaten og tilføjer:

- I realiteten alt sammen for at få forbudt noget tøj.

- I øvrigt mener jeg, at anklagemyndigheden får svært ved at bevise at de (ltf, red) er en forening i grundlovens forstand, og det som sådan er foreningen - og ikke dens medlemmer - der er voldelig, siger Michael Juul Eriksen.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+