Annonce:
Annonce:

Træner dømt for sex-overgreb på 13-årig: Må stadig arbejde med børn

Familien til den 13-pige er frustreret over, at Jui Jitsu træner kan fortsætte, selvom byretten fandt ham skyldig

Overgrebet på den 13-årige skete under en motorvejsbro ved Baldersbuen på Holbækmotorvejen i Hedehusene. (Foto: Google)
Overgrebet på den 13-årige skete under en motorvejsbro ved Baldersbuen på Holbækmotorvejen i Hedehusene. (Foto: Google)
Annonce:
Følg Krimi

En 27-årig Jui Jitsu-træner blev 16. juli idømt ni måneders fængsel for et sexovergreb på en 13-årig pige. På mandens computer fandt politiet også 14 billeder og 30 video-sekvenser med børneporno, hvoraf 22 af filmene tilhørte de to groveste kategorier.

Alligevel kan den 27-årige tilsyneladende fortsætte sit arbejde som Jui Jitsu-træner for børn. Af jui jitsu-klubbens hjemmeside fremgår det, at den 27-årige står for undervisningen af børnehold og kvindehold.

Træner tvang 13-årig til sex i sin bil

Annonce:

- Det er følelse af uretfærdighed. Vi har en pige, som er stærkt mærket af den her hændelse, og han kan fortsætte, næsten som om intet er hændt, siger onklen til den 13-årige pige til Ekstra Bladet, der oprørt over at træneren kan fortsætte. Onklen ønsker ikke sit navn frem af hensyn til niecen.

Foregik i bilen
Overgrebet på den 13-årige pige fandt sted, da hun var på vej med træneren til et stævne. Undervejs kørte den 27-årige væk fra Holbækmotorvejen og tvang pigen til sex i bilen.

I byretten fandt man pigens forklaring så troværdig, at den 27-årige blev kendt skyldig, men da det var første gang, at manden fik en dom for overgreb på et barn, var der ingen påstand fra anklagemyndigheden om, at han skulle frakendes retten til at omgås børn.

Den 27-årige ankede dommen på stedet, og derfor kan han også bevæge sig frit indtil sagen kommer i Landsretten.

- Det er en person, som min niece og familien generelt har haft stor tillid til. Og derfor er det en endnu hårdere situation for os alle sammen, siger onklen til Ekstra Bladet.

- Jeg synes ikke, det harmonerer, at han stadig kan gå op ad børn, uden at nogen holder øje med ham.

Annonce:

Blev forvist fra klub
Ifølge familien fik den 13-årige pige efter sagen at vide, at hun ikke var velkommen i Jui jitsu-klubben.

- Det er en meget alvorlig sag, og jeg vil slet ikke begå noget justitsmord, men retten fandt ham skyldig, og så forstår jeg ikke, hvorfor min niece skal være taberen her, siger onklen til Ekstra Bladet.

Ekstra Bladet har været i kontakt med Kuno Sørensen, psykolog hos Red Barnet, som mener, at det er stærkt kritisabelt, at træneren kan fortsætte.

- Men der er ikke nogle præcise regler på det her område. Når en ankesag venter på behandling er det op til den enkelte arbejdsgiver at vurdere, om personen kan fortsætte. Men det undrer mig meget, hvis han har fået lov i denne her sag, siger Kuno Sørensen til Ekstra Bladet.

Når politiet sigter en person for overgreb på børn, er det Statsadvokatens pligt at oplyse arbejdsgivere og frivillige organisationer, hvor vedkommende kommer, om sigtelsen.

Annonce:

Også tidligere børnerådsformand Lisbeth Zornig mener, at sagen er dybt kritisabel.

- Man kan passende stille spørgsmålet om, hvordan den Jui Jitsu klub kan tillade at lade ham komme der stadigvæk. At han ikke ryger ud på røv og albuer er en hån mod forældrene og børnene, siger hun til Ekstra Bladet.

Der er navneforbud i sagen, og derfor er Jui Jitsu-klubben ikke nævnt ved navn i artiklen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: