Trængte ind iført skudsikker vest: Beboere skræmt af bevæbnet mand

32-årig var iført skudsikker vest og var bevæbnet med to pistoler, da han ifølge sigtelsen trængte ind hos beboere i Jerslev

Den 32-årige var ifølge sigtelsen bevæbnet med en Walther-pistol som denne samt en Mauser. Han var også iført skudsikker vest. PR-foto.
Den 32-årige var ifølge sigtelsen bevæbnet med en Walther-pistol som denne samt en Mauser. Han var også iført skudsikker vest. PR-foto.

Ved du noget?

Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst), eller send en mail til 1224@eb.dk. Du kan også vælge at udfylde formularen herunder.

Bevæbnet med to skarpladte pistoler og iført skudsikker vest brød en 32-årig mand ind på to adresser i Jerslev Sjælland og skræmte livet af tre beboere. Det ene sted, i Søndergade, affyrede han flere skud med begge pistoler, men sigtede ikke efter beboeren.

Sådan lyder sigtelsen mod den 32-årige, som ventes at tilstå våbenbesiddelse, trusler og ulovlig indtrængen ved et retsmøde i Holbæk tirsdag.

Han blev anholdt efter skyderiet 31. august sidste år og har siddet varetægtsfængslet siden. Han har afvist at udtale sig til politiet under fængslingen, så det er uklart, hvad der er motivet til episoderne i Jerslev. Det ventes han at forklare i retten, hvis sagen ellers gennemføres som en tilståelsessag.

Den 32-årige har tidligere tilhørt et højreekstremt miljø, erfarer Ekstra Bladet.

Våben, ammunition og knive
Da han blev anholdt på sin bopæl på Vestsjælland cirka en time efter episoderne i Jerslev fandt politiet en skarpladt pumpgun med ammunition og en skarpladt halvautomatisk riffel med magasin og ammunition.

Politiet fandt også en machete, to halsknive, en kniv med et blad på 27 cm., en strømpistol, en totenschläger og 44 ampuller anabolske steroider til eget brug. Han havde 101 skarpe skud af forskellige kalibre og haglpatroner.

De to pistoler, han ifølge sigtelsen var bevæbnet med i Jerslev, var en Mauser og en Walther, der ligesom de øvrige våben og ammunition kræves konfiskeret.

Ifølge sigtelsen trængte den 32-årige ind på den første adresse i Jerslev cirka kl. 22.10, hvor beboeren var alene hjemme. Han fortsatte til næste adresse, hvor han knuste en rude. To beboere var hjemme. Ifølge sigtelsen var synet af den bevæbnede mand i skudsikker vest egnet til at skabe frygt for beboernes liv.