Annonce:
Annonce:

Træpillefirma sigtet for bedrageri

Sagen om nordjyske Pinderup Træpiller ruller derudad. To personer bag firmaet er nemlig sigtet for databedrageri

Pinderup Træpiller havde adresse i denne bygning i Dronninglund, men nu er det meget tvivlsomt, om fabrikken nogensinde kommer op at stå. Foto: René Schütze
Pinderup Træpiller havde adresse i denne bygning i Dronninglund, men nu er det meget tvivlsomt, om fabrikken nogensinde kommer op at stå. Foto: René Schütze
Annonce:
Følg Krimi

Har du købt træpiller hos firmaet, eller kender du til sagen? Så kontakt journalisten her.

Det nordjyske firma Pinderup Træpiller kunne i løbet september bryste sig af at sælge træpiller til halv pris, men efter kort tid røg firmaet ud i en regulær shitstorm.

Det førte en politianmeldelse med sig, og nu er to personer sigtet for databedrageri, oplyser Nordjyllands Politi i en pressemeddelelse. Det betyder, at personerne er sigtet for at sætte produkter til salg over internettet uden at have intentioner om at levere dem.

'Jeg kan kun i relation til sagen sige, at der fortsat pågår en efterforskning, som har til formål at fastlægge, om der er grundlag for at opretholde sigtelserne for databedrageri,' siger Jan Brun Sørensen, der er efterforskningsleder og politikommissær.

Annonce:

Desuden har personer i firmaet modtaget trusler om manglende tilbagebetaling af annullerede bestillinger, som også bliver efterforsket. Firmaet fik nemlig 900 ordrer på træpiller til en værdi af 4,2 millioner kroner, og det er ikke alle, der har fået pengene igen.

'Dette (tilbagebetalingen, red.) er selvsagt slet ikke muligt, da vi har beslaglagt pengene i forbindelse med vores efterforskningsarbejde', lyder det fra Jan Brun Sørensen.

Ikke overrasket
Selv er Anders Pinderup, der er talsmand for firmaet, ikke overrasket over sigtelsen.

- Vi har lavet en del fodfejl fra vores side, men det har aldrig været hensigten at svindle. Jeg kan godt forstå, at politiet tager sagen op på baggrund af det, der er bragt om os. Vi er sigtet i sagen, men ikke dømt. Det foregår stille og roligt.

- Vi har ikke trukket så meget som en krone og havde leveret den første palle nu, hvis ikke det havde været for denne shitstorm, forklarer han til Ekstra Bladet.

Selvom stormen raser mod Pinderup Træpiller, er planen stadig at opføre en træpillefabrik.

Artiklen fortsætter efter faktaboksen ...

Træpiller til halv pris

  • Pinderup Træpiller slog sig op på at sælge træpiller til 3500 kroner per ton, som var det halve af, hvad konkurrenterne kan tilbyde
  • De seneste par måneder er prisen for træpiller på markedet steget fra 2000 kroner per ton til 6000-7000 kroner per ton

Kilde: Nordjyske, Ekstra Bladet

Annonce:

Snyd og bedrag
Ekstra Bladet lavede tidligere på måneden en søgning på Anders Pinderup, der er talsmand i firmaet, som viste, at han havde en del virksomheder bag sig, der var blevet tvangsopløst ved konkurs.

Selv mener han ikke, at man skal bedømme ham på fortidens fejl.

Ifølge Nordjyskes oplysninger har han tidligere snydt kunder, leverandører og andre erhvervsdrivende og gjort det under fem forskellige navne. Desuden er han dømt for bedrageri for millioner under et andet navn.

- Det er syv år siden, jeg blev dømt i sagen. Jeg har taget straffen for det. Det er ikke fair at grave sådan i min fortid. Det er en personlig hetz, siger Anders Pinderup til Ekstra Bladet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

Kritikken af Færøerne fremtræder som hykleri, der skal dække over eget fedtspil
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: