Træstub kastet fra højhus dræbte otte-årig: Nu har 10-årig nabo tilstået

Den 10-årige mistænkte dreng blev afhentet af politiet og myndighederne i skolen tirsdag formiddag

Det var denne store  træstub fra et birketræ, der ramte den 8-årige dreng i hovedet. (Foto: Privatfoto)
Det var denne store træstub fra et birketræ, der ramte den 8-årige dreng i hovedet. (Foto: Privatfoto)

Kun 48 timer efter, at den kun otte-årige Ibrahim blev dræbt, da han blev ramt af en 20 kilo tung træstub, der var blevet kastet ud fra et højhus i Berlin i søndags, har politiet fundet frem til en kun 10-årig dreng, der nu er mistænkt for forbrydelsen.

Det skriver flere medier heriblandt Berliner Zeitung og Berliner Kurier

Her er der lagt blomster og sat stearinly op på fortovet, hvor den lille dreng døde. (Foto: Privatfoto)
Her er der lagt blomster og sat stearinly op på fortovet, hvor den lille dreng døde. (Foto: Privatfoto)
 

Politiet og anklagemyndigheden har også udsendt en pressemeddelelse, hvor de skriver følgende:

'Efter omfattende undersøgelser fra politiet og anklagemyndigheden i forbindelse med en træstub, der blev kastet ud fra et højhus i Berlin-Reichendorf og dermed dræbte en kun otte-årig dreng, har vi nu fundet frem til en mistænkt 10-årig dreng, der bor tæt på gerningsstedet. Den 10-årige dreng har også indrømmet forbrydelsen.

Evaluering af overvågnings-kameraer fra den bolig, hvor ofret boede, samt yderligere undersøgelser fra Drabsafdelingen førte politiet på sporet af den 10-årige dreng. I forbindelse med en undersøgelse af den lejlighed, hvor den mistænkte 10-årig dreng bor sammen med sine forældre, har politiet også fundet det tøj, som den mistænkte havde på i forbindelse med forbrydelsen.'

Ifølge en beboer i højhuset lå den tunge træstub søndag eftermiddag fem meter fra højhuset ved foden af et træ. Den 10-årige dreng har angiveligt fået øje på træstubben og har efterfølgende slæbt den op i højhuset. Og her har han fra en af det frit tilgængelige balkoner i det 15 etager høje hus kastet træstubben ud. Det skriver Berliner Zeitung.

Balkonvæggen er af beton og er 1.10 meter høj. Den 10-årige har formodentlig overhovedet ikke kunnet se, at den otte-årige Ibrahim og hans 10-årige fætter Halid stod nede på fortovet med deres cykler.

Politiet har dog ikke oplyst fra hvilken etage træstubben blev skubbet eller kastet ud.

Søsteren til den otte-årige dræbte har chokeret udtalt til Berliner Zeitung:

- Vi er målløse. Vi vidste slet ikke, at der er en mistænkt i sagen.

Ibrahims forældre kom for 10 år siden til Tyskland fra Tjetjenien. De er naturligvis dybt ulykkelige og koncentrerer sig lige nu om begravelsen af deres eneste søn. 

Her ses den kun 8-årige Ibrahim, der mistede livet i søndags, da han blev ramt i hovedet af en stor træstub, der blev kastet ud fra et højhus i Berlin. (Foto: Privatfoto)
Her ses den kun 8-årige Ibrahim, der mistede livet i søndags, da han blev ramt i hovedet af en stor træstub, der blev kastet ud fra et højhus i Berlin. (Foto: Privatfoto)