Annonce:
Annonce:

Træt af terror-tjek: Jeg er ikke suspekt

Det øgede sikkerhedsniveau i København har medført, at den uskyldige Zahid Latif tre gange er blevet stoppet af bevæbnet politi

Her kan du høre Zahid Latif fortælle om mandagens episode (video: Lasse Brøndahl og Mille Christiansen)
Annonce:
Følg Krimi

Zahid Latif ser sig selv som et fredeligt menneske. Hans straffeattest har ikke en plet, og indtil for nylig havde han aldrig været i kontakt med politiet.

Men siden politiet efter terrorangrebet 14. februar har øget sikkerhedsniveauet i København, er Zahid tre gange blevet stoppet af bevæbnede politibetjente uden at få en forklaring.

- Det er godt, at politiet er der og skaber en tryghed. Men jeg bliver selv utryg, når jeg ikke føler, at jeg kan gå udenfor uden at blive stoppet og forfulgt, fortæller Zahid til Ekstra Bladet.

Zahid blev sidst stoppet af politiet i mandags. Han havde fået tidligt fri fra sit arbejde ved Mødrehjælpen og ville stille og roligt slentre ned ad Adelgade i indre København for at vinduesshoppe.

Men stille og roligt blev det ikke.

Forfulgt af ti betjente
Omkring klokken 15 blev han stoppet af ti bevæbnede politibetjente, der kom løbende efter ham.

Annonce:

- En kvindelig betjent hev min taske ud af hånden på mig og begyndte at undersøge den, imens jeg blev kropsvisiteret og bedt om at tømme mine lommer. Jeg forstod slet ikke, hvad der foregik og blev meget rystet, fortæller Zahid Latif.

Ifølge Zahid opholdt politiet ham i tyve minutter. Han havde hverken pas eller kørekort på sig, og politiet troede ikke på, at han oplyste sin rigtige identitet.

- Da betjenten fandt min mappe fra mødrehjælpen, kiggede hun måbende på mig. Hun troede ikke på, at jeg var ansat der og ville ringe og spørge, om det var rigtigt, fortæller han og tilføjer, at han synes det var ærgerligt, at hans nye arbejde skulle inddrages i sådan en sag.

Zahid fik bagefter at vide, at det var et rutinetjek, og at han havde set suspekt ud. Han fik ingen yderligere forklaring eller undskyldning.

Ulempen ved højt sikkerhedsniveau
Ledende politiinspektør fra Københavns politi, Mogens Lauridsen oplyser, at Københavns politi i mandags var på en større sikkerhedsopgave i Store Regnegade, og at det angiveligt er i den forbindelse, at Zahid er blevet stoppet.

Annonce:

- Det er ulempen ved at have så højt et sikkerhedsniveau, som vi har i øjeblikket. Uskyldige mennesker risikerer at blive kontrolleret. Det er beklageligt, men sådan er det bare, siger han til Ekstra Bladet.

- Jeg har stor respekt for politiets arbejde, men de kunne lige tælle til ti, inden de sender ti mænd med våben efter mig og i det mindste give en forklaring. Jeg fik jo et chok, siger Zahid Latif.

Tredje gang på tre uger
Det er ikke første gang, Zahid er blevet stoppet af politiet. Siden politiet satte ind efter terrorangrebet i København, er Zahid blevet stoppet to gange af betjente i Krystalgade. Og han har svært ved at forstå, hvorfor det lige skal gå ud over ham.

- Jeg er en trænet type, men jeg er på ingen måde farlig. Jeg har læst på designskolen, arbejder ved mødrehjælpen og har mit eget designfirma. Jeg har en ren straffeattest og har intet med bander at gøre, fortæller han.

Mogens Lauridsen forklarer, at de betjente, der vogter et sted, bliver nødt til at undersøge alle, som de har den mindste mistanke over for.

Annonce:

- Man har et højt sikkerhedsniveau, og man ved jo ikke hvem det er, man kigger efter. Vi har nogle mennesker, som vi skal passe på, og derfor stopper man mennesker, som man vurderer til at være suspekte, fortæller han.

Zahid Latif har forgæves forsøgt at ringe til politiet for at få en forklaring. Han har sendt en klage til politiet og venter på svar.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Mere fra Ekstra Bladet+

Annonce:
’Man behøver ikke have ondt af Joachim, men...’
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: