Trafikken: Togene ramt - minus 8 grader

Kør forsigtigt på arbejde, lyder rådet fra Vejdirektoratet - tog-trafikken stadig ramt

Sådan påvirker vejret togtrafikken mandag morgen, fortæller DSB.

Togtrafikken bliver mandag morgen ramt som følge af snestormen i weekenden, Derimod ser det ud som om, at bilisterne kan køre på arbejde uden de helt store problemer.

Vejdirektoratet melder nemlig om en usædvanlig rolig nat på de større veje i Danmark.

- Vi har ikke fået meldinger om større ulykker eller uheld. Samtidig er motorveje og de store landeveje nu ryddet for sne, oplyser vagthavende Maiken Moores, Vejdirektoratet, til Ekstra Bladet.

Sådan bliver vejret mandag, ifølge DMI.

Ifølge vagthavende har bilisterne kørt pænt og afpasset hastigheden efter forholdene.

Maiken Moores opfordrer dog fortsat bilisterne til at køre hjemmefra mandag morgen i god tid.

- Status på vejene er, at vi har været ude og salte i løbet af hele natten. Motorvejsnettet ser ganske fint ud her til morgen, siger Jakob Riis-Petersen, der dog stadig opfordrer bilister til at køre forsigtigt og i god tid, oplyser vagthavende ved Vejdirektoratets Trafikcenter.

Saltet præventivt
- Vi har saltet præventivt alle de steder, det skulle være nødvendigt. Men det kan stadig være glat på især de mindre veje. Det er svært at sige helt nøjagtigt, hvor folk skal passe på.

Maiken Moores opfordrer også bilisterne til at være opmærksomme på, at der stadig kan holde strandede biler i nød-sporet på motorvejene.

- Følg med i medierne inden du kører ud, lyder opfordringen fra Maiken Moores.

Ændringer hos DSB
DSB oplyser på deres hjemmeside klokken 05.20 om følgende ændringer frem til klokken 13.00:

Holbæk-Østerport: Vi aflyser et tog i timen: Fra Holbæk er toget, der kører i minuttal 16 aflyst. Og fra Østerport er toget, der kører i minuttal 55, aflyst.

Ringsted-Østerport: Vi aflyser det ene af de to tog i timen mellem Ringsted og Østerport. Togene fra Ringsted i minuttal 50 og fra Østerport i minuttal 37 er aflyst.

Roskilde-Køge-Næstved: Vi aflyser det ene af de to tog i timen. Det er togene fra Roskilde i minuttal 08 og fra Næstved i minuttal 44, der er aflyst.

Vejrsituationen giver også ændringer på nogle S-tog mandag morgen. Linje C kører hvert 20. minut. Fra kl. 05.30 kører linje C mellem Ballerup og Klampenborg. Linje H standser på Kildedal i stedet for linje C. Linje Bx er aflyst.

- Vi er nødsaget til at hive alle vores tog ind til et servicetjek på værkstedet. Som følge heraf kører der lidt færre regionaltog på Sjælland fra morgenstunden og frem til kl. 13.00, siger Tony Bispeskov, informationschef i DSB.

Koldest i Billund
De morgenduelige danskere vil finde ud af, at det er klapper-koldt derude.

- Her ved femtiden mandag morgen er den laveste temperatur målt i Billund. Temperaturen er minus 8,2 grader, men temperaturen kan stadig falde indtil solen står op, siger vagthavende Mette Wagner til Ekstra Bladet.

Der er minusgrader over hele landet. Særlig koldt er der i Midtjylland.

- Der er risiko for glatte veje over hele landet, oplyser Mette Wagner.

Hun forventer en flot solopgang i det klare vejr. Senere på dagen kan det dog blive noget skyet.

- Her til morgen er der ikke megen vind. Men i løbet af dagen vil vinden tage til især på den jyske vestkyst, siger Mette Wagner.