Trak pistol mod politiet og blev skudt

Stor mystik om skudepisode, men den er næppe terror-relateret, siger politiet

Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (koster alm. takst) eller på mail 1224@eb.dk

Da to politifolk var i gang med en 'politiforretning' ved H.C. Andersens Boulevard kom en mand hen til patruljen og trak en pistol mod betjentene, der skød manden.

Det oplyser politiinspektør Peter Dahl fra Københavns politi på en pressebriefing på Politigården efter skyderiet ved Tivoli i eftermiddags.

Offentligheden får ingen detaljer om skyderiet, fordi efterforskningen nu er overtaget af Den Uafhængige Politiklagemyndighed, der er på vej fra Aarhus.

Ingen tegn på terror
Derfor er der stor mystik om, hvorfor manden trak en pistol mod betjentene. De var i gang med en anden opgave - som tilsyneladende intet havde med manden at gøre.

- Der er intet, der tyder på en terror-hændelse, siger Peter Dahl. Det baserer politiet på den foreløbige viden og konsultation med PET.

- Vi mener, der er tale om en isoleret hændelse, og der er ingen gerningsmænd på fri fod, siger Peter Dahl.

Lige nu: Skyderi i København ved Tivoli

Her har politiet anholdt en person i forbindelse med episoden. Foto: Anthon Unger.
Her har politiet anholdt en person i forbindelse med episoden. Foto: Anthon Unger.

Oplysningerne er meget sparsomme, fordi DUP´en skal overtage efterforskningen, når politiet har skudt en person. Derfor opretholdes også de massive afspærringer omkring H.C. Andersens Boulevard og Stormgade indtil efterforskerne fra DUP´en har undersøgt gerningsstedet.

Klokken 17.36 fik politiets vagtcentral, HS, et alarmopkald fra en patruljevogn på H.C. Andersens Boulevard om, at patruljen havde afgivet skud og at en person var ramt.

Den skud-sårede mand, der ifølge Ekstra Bladets reporter på stedet, i hvert fald blev blev skudt i låret, blev kørt på hospitalet. Politiet oplyser intet om hans tilstand.

Ifølge oplysninger til Ekstra Bladet blev manden også skudt i hovedet, hvilket politiet ikke bekræfter.

Vores reporter på stedet fortalte, at den ramte person lå fuldstændigt livløs på gaden.

Han blev lynhurtigt flyttet ind i ambulancen og kørt væk med det samme uden at akutlægen først gav ham avanceret behandling på skadestedet, som man ellers oftest gør.

- Vores kolleger er uskadte, men det har selvfølgelig været en hård omgang for dem, og det tager vi hånd om nu, siger politiinspektør Peter Dahl.

Episoden, hvor patruljen har trukket pistolerne, kan ses i videoen over denne artikel.

Flere vidner, som Ekstra Bladet har talt med, bekræfter, at de to politifolk blev truet med pistol af en mand, der så blev skudt af politiet. Vidner hørte fire-fem eller seks skud.

Politiinspektør Peter Dahl bekræfter, at der blev affyret 'flere' skud.

Videoen over artiklen, der er filmet af et vidne fra en bil, ses de to betjente med trukne pistoler, mens flere forbipasserende har kastet sig ned på jorden.

Ekstra Bladets fotograf sad i Tivoli og spiste med familien, da han hørte skuddene, der faldt i to 'byger', først tre skud, så en lille pause og derefter måske tre skud mere.

Kom i sikkerhed på værtshus
Vidner, som Ekstra Bladet har talt med, siger, at betjentene tilsyneladende var i gang med at visitere et par personer - der muligvis var kørende på en motorcykel - da skudepisoden indtraf.

Der var mange chokerede vidner til skudepisoden, herunder turister. Indehaveren af det kendte værtshus Her-Er-Ro Pub i Stormgade 20 fortæller til Ekstra Bladet, at han var ved at åbne pubben, da han hørte flere skud.

Så kom en snes chokerede mennesker løbende, flere græd, og han fik dem ind på pubben og i sikkerhed i køkkenet, fordi ingen på det tidspunkt vidste, hvad der skete.

Intet tyder på ro i Dansk Folkeparti

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.