TransAsia-styrt: Pilot råbte 'Mayday' efter to minutter i luften

Flere lokale medier i Taiwan beskriver, hvordan piloten fortalte om motorproblemer, kun to minutter efter flyet havde lettet

Flyet ramte en bro, inden det faldt ned i floden (Foto: Youtube)
Flyet ramte en bro, inden det faldt ned i floden (Foto: Youtube)
Følg Krimi

68 personer, hvor to af dem var børn, styrtede klokken lidt i fire i nat ned i Keelong-floden i Taiwan. Lokale medier melder nu om 16 dræbte personer, mens 24 personer stadig er savnet. De sidder formentlig stadig inde i flyet, som flyder i floden, og myndighederne kæmper en brav kamp for at få dem ud af flyet. 15 personer er sluppet levende fra ulykken ind til videre. Det melder Taiwan News.

Såkaldte dashcams - kameraer i forruden på biler - filmede ulykken. (Privatoptagelser)

Ifølge mediet fik flyet ikke lov at svæve længe i luften, efter det var lettet, inden piloten råbte 'Mayday, mayday' ud gennem radioen. Her nåede han også at fortælle, at flyet havde motorproblemer, inden myndighederne mistede kontakten med flyet.

Passagerfly styrter ned i flod: Mindst 16 dræbt

15 personer er reddet i live. Nogle af dem blev fundet lidt længere nede i floden, mens andre er blevet reddet ud af flyet. Myndighederne mener stadig, at resten af passagererne sidder inde i flyet.

Ifølge Wall Street Journal har lokale brandredningsfolk fået fortalt af vidner, at de så to personer falde ned fra himlen, idet flyet landede i floden.

Vand i kabinen
Myndighederne i Taiwan arbejder så hurtigt, de kan, med at få de resterende personer ud af flyet. For selvom Keelong-floden ikke er så dyb, at man ikke kan bunde, kan flyet være blevet fyldt med vand. Næsen ligger nemlig nede under vandet, og myndighederne mener, at det er her, mange af de resterende passagerer sidder fanget.

- I øjeblikket ser det ikke særlig godt ud. Dem, der sidder forrest i flyet, har sandsynligvis mistet livet, siger Wu Jun-Hong, der er talsmand for Taipei Brandvæsen, ifølge AP.

Artiklen fortsætter under billedet

Flyet ramte en bro, inden det faldt ned i floden (Foto: Youtube)
Flyet ramte en bro, inden det faldt ned i floden (Foto: Youtube)

Hvis de sidste savnede passagerer ikke befinder sig i selve skroget, mener Wu Jun-Hong, at de formentligt er drevet med strømmen i floden.

Taiwans forsvarsministerium meddeler, at de har sendt mere end 165 og otte både til floden, hvor flyet ligger. De skal alle hjælpe brandvæsnet, som i forvejen har arbejdet med redningen af personer.

TransAsia-chef: Undskyld!
Lokale myndigheder har offentliggjort et kort, som viser, den rute, som flyet egentligt skulle have taget til målet Kinmen. Den rute går først syd og så mod stik-vest, men i stedet fløj piloten flyet mod øst. Inden det styrtede, fløj det flere gange over floden.

På et pressemøde, som blev holdt onsdag umiddelbart efter styrtet, sagde chefen for flyselskabet TransAsiam Chen Xinde, at han var meget ked af styrtet.

- Stort undskyld, sagde han ifølge BBC.

Derudover har flyselskabets presseafdeling ikke villet komme med mulige bud på, hvorfor flyet kom i problemer og gik mod jorden.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Kom nu ud af busken, Dyrby