Tre anholdt efter vanvittig biljagt

To mænd på 31 og 38 år varetægtsfængslet i fire uger. Sprængte angiveligt pengeautomat og flygtede i stjålet bil med knap 200.000 kroner. 32-årig mand fremstilles i grundlovsforhør onsdag

En voldsom eksplosion ved Jyske Bank på Rosensgade i Odder syd for Aarhus natten til tirsdag blev samtidig startskuddet til en vanvittig biljagt, som først sluttede 17 kilometer fra den sprængte pengeautomat på en blind vej i Tranbjerg.

Her blev to mænd på 31 og 38 år fra henholdsvis Vejle og Viby ved Aarhus anholdt klokken 02.15 - 25 minutter efter at et mandligt vidne i Rosensgade i Odder havde anmeldt sprængningen af pengeautomaten.

Se mere video på localeyes.dk

Vidnet så kort efter sprængningen en stor, mørk personbil køre fra stedet med høj fart mod Aarhus. Flere patruljevogne satte efter de formodede gerningsmænd, som ifølge politiets sigtelse stjal 142.700 kroner og 7.460 euro fra pengeautomaten, hvis indhold de skaffede sig vej til via en gas-eksplosion.

Ved Tranbjerg lykkedes det for en anden patruljevogn at få kastet stop sticks ud og punktere flugtbilen - en Mercedes Benz -  som dog fortsatte for kort efter selv at kaste partisan-søm og andre genstande, herunder et bilbatteri, ud på kørebanen. Det betød, at to af de patruljevogne fra Østjyllands Politi, der nu var involveret i den hæsblæsende biljagt, punkterede.

Blev på bagsæde med

hænderne over hovedet

Biljagten endte knap en halv time senere på en blind vej i Tranbjerg mere end 17 kilometer fra pengeautomaten i Odder. De formodede gerningsmænd kørte - tilsyneladende uden at vide, at de var på en blind vej - ned ad en strækning mellem Nørrevænget og Morrelvænget. To af de tre nu sigtede mænd flygtede herefter fra bilen til fods, mens den tredje blev siddende på bagsædet med hænderne over hovedet, indtil han lod sig anholde. Den ene af de to, der flygtede til fods, havde en pose i hånden, hvorfra han tabte en masse penge på vejen.

Østjyllands Politi kunne med hjælp fra en politihund kort efter anholde den anden af de tre på Østerby Allé i Tranbjerg. Den tredje og sidste formodede gerningsmand, en 32-årig mand fra Rønde, blev anholdt tirsdag middag og fremstilles i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus onsdag formiddag.

De tre mænd sigtes blandt andet for tyveri af grov beskaffenhed, for at have forvoldt fare for andre personer og for tyveri af den Mercedes Benz, som de ifølge politiet havde stjålet ved at bryde ind i en villa i området og stjæle bilnøglerne i timerne inden pengeautomat-tyveriet med et udbytte på i alt knap 200.000 kroner.

Vidne: Jeg så to mænd

ved pengeautomaten

Ifølge DR Østjylland så et mandlig vidne, som bor tæt på pengeautomaten, de formodede gerningsmænd løbe rundt og samle pengesedler op fra gaden, inden de flygtede. Vidnet talte med den vagthavende hos Østjyllands Politi, mens det skete, og vidnets observationer var angiveligt med til ret hurtigt at bringe de involverede patruljevogne på sporet af flugtbilen.

To af de tre sigtede blev tirsdag varetægtsfængslet i fire uger efter et - for pressen og dermed offentligheden - lukket grundlovsforhør ved Retten i Aarhus.

Den 31-årige erkendte sig skyldig i tyveri af pengeautomaten, men nægtede sig skyldig i de øvrige forhold for blandt andet biltyveri. Den 38-årige nægtede sig skyldig i alle forholdene.

Ekstra Bladet protesterede forgæves mod dørlukningen, som af dommer Marianne Svendsen blev begrundet med hensynet til politiets videre efterforskning.