Tre anholdt i nat: Kendt salafist kørte flygtninge til Sverige

Tre personer er anholdt og mistænkes for menneskesmugling

Sådan sagde Adnan Avdic, da Ekstra Bladets fotograf mødte ham ved Øresundsbroen i nat. (Video: Mathias Øgendahl)
Følg Krimi

En af de personer, der natten til torsdag blev tilbageholdt for menneskesmugling på Øresundsbroen, er dansk-bosnieren Adnan Avdic, der er kendt for at have ekstreme islamistiske holdninger.

Fotograf Mathias Øgendal fortæller, at han tilbragte et par timer i selskab med Adnan Avdic, efter at salafisten var blevet stoppet på den svenske side af Øresundsbroen.

- Han fortalte, at han transporterede flygtninge, fordi han selv havde oplevet, hvordan det er at være flygtning i Bosnien. Derfor følte han, at han måtte hjælpe, siger fotograf Mathias Øgendal til Ekstra Bladet.

Adnan Avdic ses i midten af billedet sammen med nogle af de øvrige mænd, der blev stoppet af svensk politi. I alt tre personer er anholdt. (Foto: Mathias Øgendal)
Adnan Avdic ses i midten af billedet sammen med nogle af de øvrige mænd, der blev stoppet af svensk politi. I alt tre personer er anholdt. (Foto: Mathias Øgendal)
 

Svensk politi havde stoppet tre køretøjer fra Danmark med i alt 11 flygtninge på Øresundsbroen. Yderligere tre personer er anholdt og mistænkes for menneskesmugling.

- I den forbindelse har vi hentet tre personer til forhør. De er mistænkt for menneskesmugling. Jeg kan ikke afvise, at de er danskere, men jeg ved det ikke, siger vagthavende Anders Nilsson til Ritzau.

Københavns Politi oplyser til Ekstra Bladet, at man ikke har kendskab til sagen.

Op mod 240 personer forlod sent onsdag et tog i Rødbyhavn på Lolland, efter at betjente havde gjort det klart, at dansk politi ikke ville gøre noget for at tilbageholde dem.

Mange af personerne blev straks samlet op af privatpersoner, som kørte flygtningene væk fra stedet.

Adnan Avdic i en af sine kontroversielle optrædender - her i heftig debat med Venstres Inger Støjberg.

Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Fronten forstærkes - velkommen til Finland og Sverige

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+