Tre anholdt: Stadig ulovligt at hjælpe flygtninge gennem landet

Selvom flygtninge på egen hånd frit kan rejse gennem landet med DSB, så er det stadig ulovligt at give dem et lift

En bil ved Rødby Havn, som ikke er den samme, som omtalt i artiklen med tre anholdte mænd. Foto: Per Rasmussen.
En bil ved Rødby Havn, som ikke er den samme, som omtalt i artiklen med tre anholdte mænd. Foto: Per Rasmussen.

En flygtning på bagsædet er fortsat ulovligt, selvom flygtningen siden onsdag aften frit har kunnet køre med DSB rundt i landet, oplyser politiet.

- Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi gør på ny opmærksom på, at det efter udlændingeloven er ulovligt at hjælpe flygtninge ind i eller gennem landet, skriver politiet i en pressemeddelelse.

En politipatrulje standsede torsdag klokken 16.45 en bil ved Slagelse. Her sad der to syriske mænd uden gyldig rejse-id samt tre danske mænd.

De tre mænd på 30, 35 og 35 år er anholdt og sigtet for overtrædelse af udlændingeloven for at have transporteret de to syrere.

- Syrernes sager er sendt til behandling i Udlændingestyrelsen med henblik på udsendelse af Danmark, skriver politiet.

Støjberg grillet i flygtninge-kaos: Hvad sker der Inger?

Der har her til formiddag været gennemført flere kontroller i Rødby Havn indenfor de Schengen-regler, som er på området for grænsekontrol. Politiet har fokuseret på rejsende til fods og i bil, da alle internationale tog fortsat er indstillet.

- Resultatet af disse Schengen-kontroller har været, at en enkelt er blevet udtaget til asylbehandling hos politiets udlændingekontrolafdeling, oplyser politiet.

Nu optrapper Thulesen Dahl flygtningestriden med Sverige

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi fastholder fredag indsatsen i politikredsens grænsenære områder, men det er ikke alle flygtninge, som kommer ind i landet, som bliver tjekket. Det må man ikke ifølge EU-reglerne, og derfor må politiet nøjes med stikprøver.

- Vi søger fortsat at løse vores opgaver på en empatisk og professionel måde, og vi har fokus på det humanitære i situationen. Samtidig ligger det os meget på sinde at undgå forstyrrelser af samfærdslen, siger politiinspektør Kim Kliver.

Politiet er derfor løbende til stede ved udvalgte færgeankomster i både Rødby Havn og Gedser.