Tre bandemedlemmer dømt: 21-årig kidnappet, tævet og bidt af hund

Tre andre gerningsmænd er stadig på fri fod efter groft overfald i Aarhus

Offeret var en 21-årig mand fra LTF. Foto: Ekstra Bladet
Offeret var en 21-årig mand fra LTF. Foto: Ekstra Bladet
Følg Krimi

Bevæbnet med slagvåben og hund overfaldt og kidnappede en gruppe maskerede bandemedlemmer fra Brabrand-gruppen sidste år en 21-årig mand med tilknytning til LTF.

Nu er der faldet dom over tre af de seks gerningsmænd: Gabriel Ismail, 34 år, George Nilsson, 25 år og Amin Osman, 24 år.

Det oplyser Østjylllands Politi i en pressemeddelelse.

Bed lægmusklen af
Overfaldet skete 30. juni sidste år.

I alt seks gerningsmænd tvang offeret ind i en bil, slog og sparkede ham og gav hunden ordre til at bide ham. Herefter blev han efterladt med alvorlige skader. Da han blev fundet af to drenge i Gl. Brabrand var han omtumlet og manglede et stykke af lægmusklen - det havde hunden bidt af.

Med hjælp fra vidner og en video optaget af en borger kunne politiet hurtigt identificere flere af gerningsmændene, men tre er altså stadig på fri fod.

- Den ene af dem har vi en formodning om, hvem er, og han har været efterlyst lige siden. De to andre er ukendte, siger anklager Jhin Lee til Ekstra Bladet.

Heller ikke hunden, som formodes at være en form for kamphund, er fundet.

34-årig gav ordre til overfaldet
Fordi overfaldet skete i forbindelse med bandekonflikten, blev de tre gerningsmænd dømt efter den skærpende lov om kriminalitet begået i forbindelse med en igangværende konflikt.

Den 34-årige fik den længste straf på to år og seks måneders ubetinget fængsel. Han deltog ikke aktivt i selve volden, men han var en ledende figur og retten lagde vægt på, at overfaldet skete på hans ordre.

Den 25-årige og den 24-årige begge fik to år og tre måneders ubetinget fængsel. George Nilsson overvejer om han vil anke, men de to andre modtog dommen.

- Jeg er tilfreds med, at retten gav Anklagemyndigheden medhold i, at de tre agerede som et tæskehold og kørte rundt i en bil med dét formål at overfalde personer fra en rivaliserende bande. Og så er jeg tilfreds med, at retten valgte at differentiere dommene, så de afspejler, hvem i gruppen der har været mest toneangivende, siger anklager Jhin Lee i pressemeddelelsen.

Uskyldige i farezonen: Bandefolk skød mod fjender

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time