Tre børn i alvorlig tilstand efter brandulykke

Seks børn blev såret til et arrangement i Sønderborg. Tre af børnenes tilstand er 'svært tilskadekomne'

Redningsarbejdere arbejder på stedet, mens en af de tilkaldte helikoptere lander. Hør politiet fortælle det de ved om sagen her Video: TV Syd og privatoptagelser

Ved du noget? Tip os på sms 1224 (alm. sms-takst) eller send en mail til 1224@eb.dk

Flere børn blev lørdag aften forbrændt på Sønderborg Havn i forbindelse med et skateboard-arrangement, hvor skaterne skulle køre gennem en ring med ild i. Tre ud af seks børns tilstand er stadig alvorlig, lyder det fra vagtchef hos Syd og Sønderjyllands Politi Bjørn Pedersen søndag morgen.

- Vi har tre lettere tilskadekomne, og så har vi tre, som er svært tilskadekomne. De har det formentlig rigtig skidt, siger vagtchef, som ikke vil komme skaderne nærmere.

Ulykken skete i forbindelse med at forberede ringen med ild i. Her blæste noget af tændvæsken over på børnene, som var tilskuere til arrangementet. Børnene er i alderen 12-14 år.

Det var tændvæske, der var skyld i ulykken. (Foto: Phillip Davali)
Det var tændvæske, der var skyld i ulykken. (Foto: Phillip Davali)

Vand til skaderne
De blev alle hevet om bag en container på havnen, mens de fik behandling for brandskaderne. Naboer til arrangementet hentede vand til de skadede børn fra deres lejligheder, mens episoden skete paniske scener på havnen.

Politiet og ambulancer ankom lynhurtigt til stedet, fortæller Ekstra Bladets mand. Og kort tid efter kom der desuden tre helikoptere til stedet.

- Alle er i chok. De børn, der ikke er blevet ramt, græder også. Der er forældre, der råber efter deres børn, fordi de er bange for, at de er blevet ramt af ilden, fortalte ekstra Bladets mand på stedet.

(Foto: Phillip Davali)
(Foto: Phillip Davali)

Hospitalerne
De tre børn, som er kommet alvorligt til skade blev overført til henholdvis Rigshospitalet, Odense Universitets Hospital og Flensborg Hospital.

- Jeg ved ikke, om der er sket omflytninger efterfølgende, siger vagtchef Bjørn Pedersen lørdag morgen.

Politiet skal nu i gang med at finde frem til, hvordan ulykken kunne ske.

- Vi skal have foretaget nogle afhøringer, så vi kan finde ud af, hvad der er sket.

Samtidig er personer, som var vidner til ulykken, blevet tilbudt krisehjælp.

- Vi har både en psykolog og en præst tilknyttet, sagde vagtchef lørdag Søren Strægaard.

(Foto: Phillip Davali)
(Foto: Phillip Davali)