Tre danskere druknet under kanotur i Sverige

Tre danske statsborgere, to voksne og et barn, er fundet omkommet under en eftersøgning i Femundsmarka ved den norsk-svenske grænse

Tre danske statsborgere er fundet omkommet under en eftersøgning i Femundsmarka i Norge. Her et billede fra det kuperede område. (Foto: Die bildstelle/All Over Press)
Tre danske statsborgere er fundet omkommet under en eftersøgning i Femundsmarka i Norge. Her et billede fra det kuperede område. (Foto: Die bildstelle/All Over Press)

Tre danske statsborgere er fundet omkommet under en eftersøgning i nationalparken Femundsmarka ved den svensk-norske grænse.

Det bekræfter Jan Lillebø, redningsleder ved Hovedredningscentralen i Norge, over for Ekstra Bladet.

- De omkomne er danske statsborgere, to voksne og et barn, siger Jan Lillebø.

Han tilføjer, at den norske redningstjeneste blev bedt om deltage i eftersøgningen på de tre danskere klokken 17.42.

- Vi blev kontaktet af svensk politi, og vi har bidraget med en helikopter. Klokken 20.50 fik vi besked om, at de tre danskere var fundet af en svensk politihelikopter, siger Jan Lillebø til Ekstra Bladet.

Det norske lokalmedie Rørosnytt skriver, at de tre omkomne blev fundet ved søen Rogen og har været meldt savnet siden i går.

Fundet i vandet
De tre savnede blev fundet flydende i vandet af en svensk politihelikopter. Men de omkomne blev hentet op fra vandet af en norsk Sea King helikopter.

– Den svenske politihelikopter gav os positionen, og vores mandskab hentede dem op fra vandet. Vi har udstyr til det, og professionelle folk, som er trænet til det. Det er bare tragisk, siger redningsleder Jan Lillebøe ved Hovedredningscentralen.

Ifølge lokalmediet Rørosnytt ser det ud som om, at kanoen, de tre danskere sad i, er kæntret langt fra land. De skulle alle have haft redningsveste på sig.

Politiet i Östersund i Sverige, som stod for eftersøgningen, siger til norske medier, at der ikke ligger noget kriminelt bag hændelsen.

Ved du noget om de omkomne danskere? Kontakt os på 1224@eb.dk.

Her kan du se eventyrer og tidligere jægersoldat Erik B. Jørgensen fortælle, hvordan du på mulig vis sikrer dig mod, at din kano kæntrer. (Video: Lasse Brøndal)