Tre dømt: Tvang teenagere til bankrøveri

To 17-årige blev presset til at udføre bankrøveriet, hvor udbyttet var 105.000 kroner

Billedet her er taget i København, men det var en afdeling af Danske Bank, som blev røvet på Vestegnen (Foto: Jens Dresling)
Billedet her er taget i København, men det var en afdeling af Danske Bank, som blev røvet på Vestegnen (Foto: Jens Dresling)

Tre unge mænd på 18, 18 og 20 år blev fredag dømt ved Retten i Glostrup, hvor de blandt andet stod tiltalt for at have truet to 17-årige drenge til at begå et bankrøveri.

Trekløveren pressede ifølge anklagemyndigheden de to teenagere til at begå røveriet mod en afdeling af Danske Bank. Røveriet fandt sted om formiddagen 2. november sidste år. I tiden op til kuppet blev de to 17-årige af trekløveren udstyret med en attrappistol og en skruetrækker.

De tre unge, der alle har indvandrerbaggrund, nægtede sig skyldige i tiltalen, men en dommer fandt fredag, at de alle tre havde gjort sig skyldige i ulovlig tvang. Den yngste tiltalte fik tre år og ni måneder, mens hans to medtiltalte blev idømt tre års fængsel.

Krimi Tre på anklagebænken: Tvang unge til bankrøveri

Udover episoden med bankrøveriet var trioen tilsammen også tiltalt for blandt andet afpresning, røveri og hærværk.

Her blev de også dømt for at have opsøgt et familiemedlem til en af de 17-årige drenge kort efter bankrøveriet tilbage i november. Familiemedlemmet blev truet til at udlevere 13.000 kroner, som angiveligt var del af byttet fra bank-kuppet. Under udvekslingen blev medlemmet slået - blandt andet med en totenschlæger og truet med flere tæsk, hvis han ikke udleverede pengene.

Forbundet med sag om brandstiftelse
Ekstra Bladet har tidligere beskrevet, hvordan sagen trækker tråde til en anden episode med forsøg på brandstiftelse, som Vestegnens Politi fortsat efterforsker.

Her fik et nært familiemedlem til en af de 17-årige, som blev tvunget til Bankrøveriet, 10. december sidste år smadret ruderne ind til sit hjems køkken-alrum.

Krimi 17-årig sigtet: Kastede molotov-cocktail ind til ti-årig i sag om vidnetrusler

Kort efter blev tre molotov-cocktails indeholdende benzin kastet ind gennem de knuste ruder, hvor to kvinder, en mand og et ti-årigt barn befandt sig. Til deres held gik brandbombernes væger ud inden, at benzinen blev antændt.

Fire unge og yngre mænd er anholdt sigtet i den sag, hvor yderligere en mistænkt medgerningsmand menes at være på fri fod.

Politiet vurderer, at der er her er tale om personer, der er i samme venskabskreds som de tre, der fredag blev dømt.

Sagen om trusler og forsøg på brandstiftelse har ikke været for retten endnu.