Tre dræbt under forsøg på at slå speedbåd-rekord

Ulykken fandt sted i den italienske by Venedig tirsdag aften

Et rekordforsøg endte på den værst tænkelige måde. Video: AP
Følg Krimi

Tre mennesker mistede tirsdag aften livet på voldsom vis, da de forsøgte at slå speedbåd-rekorden på distancen fra Monaco til Venedig i Italien.

De døde er ifølge den nationale tv-station Rai den 76-årige italienske forretningsmand Fabio Buzzi, der også er verdensmester i speedbåd-sejlads. Han var leder af teamets forsøg på at slå rekorden på distancen fra Monaco til Venedig. De andre døde er den italienske Luca Nicolini og den hollandske Eric Hoorn. En fjerde mand på båden, italienske Mario Invernizzi blev hårdt såret i den voldsomme ulykke, men han overlevede.

Det skriver flere medier heriblandt CNN

I forbindelse med ulykken sejlede speedbåden med fuld fart direkte ind i en kunstig dæming tæt ved mållinjen i Venedig.

Den 76-årige Fabio Buzzi forsøgte under sejladsen faktisk at slå sin egen rekord på distancen. Han kendte i forvejen ruten, men havde aldrig sejlet den om aftenen.

Redningsarbejdere fra brandvæsenet i Venedig mødte op på ulykkesstedet. En talsmand fra Det Italienske Brandvæsen har udtalt, at der blev fundet tre lig i en kabine i båden under vandet. Ifølge talsmanden overlevede Mario Invernizzi ulykken, fordi han blev kastet ud af båden.

- Vi er ramt af dyb sorg. Ulykker som denne påvirker os alle dybt, forklarer Gianni Darai, der er talsmand for bådforeningen 'Venice Assonautica'.
Mere fra Ekstra Bladet+

Den 4. november 2020 forgreb Danmarks regering sig på demokratiet

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind