Tre kvinder voldtaget: 26-årig idømt den hårdeste straf

Landsretten stadfæster byrettens dom: Ung mand idømt forvaring for frihedsberøvelse og flere voldtægter

26-årige Emmenuel Katompwa er dømt for tre voldtægter og to voldtægtsforsøg. Retstegning: Jørgen Bitch
26-årige Emmenuel Katompwa er dømt for tre voldtægter og to voldtægtsforsøg. Retstegning: Jørgen Bitch

En 26-årig mand er fredag blevet idømt forvaring og efterfølgende udvisning af Danmark, efter han i løbet af 2014 og 2015 kidnappede og voldtog flere kvinder i København.

Det er Østre Landsret, der har idømt Emmenuel Katompwa forvaring - en af Danmarks hårdeste straffe, fordi der ikke er nogen slutdato for tiden bag tremmer - og dermed stadfæster landsretten byrettens dom fra oktober sidste år.

Forvaring gives til landets farligste forbrydere, som på fri fod vil udgøre en fare for omgivelserne. Først når det ikke længere er tilfældet, kan den dømte forbryder sættes på fri fod.

Forvaring og udvisning til serievoldtægtsforbryderen

- Rettens flertal fandt efter forholdenes grove karakter, tiltaltes farlighed, og da forvaring fandtes påkrævet for at forebygge denne fare, at betingelserne for at dømme tiltalte til forvaring var opfyldt, lyder det på Østre Landsrets hjemmeside.

Et mindretal, nærmere betegnet en enkelt ud af 18, ville straffe den 26-årige Katompwa med fængsel i otte år.

Tre kvinder blev udsat for en fuldbyrdet voldtægt, mens to andre havde held til at stikke af fra den 26-årige mand.

Kørende i en mørk bil opsøgte han kvinderne og tilbød dem et lift eller tvang dem ind i bilen, hvorefter han kørte til afsides steder og voldtog dem. Kvinderne var alle på vej i byen eller på vej hjem, og alle overgrebene skete i perioden fra juli 2014 til februar 2015.

Tiltalt for serie-voldtægter: Spor fra kidnappet offer fundet i hans bil

Det er blandt andet kvindernes signalement af manden, der førte til anholdelsen i februar sidste år, og siden har politiet knyttet ham til de fem voldtægter og forsøg på samme med dna.

Før anholdelsen boede Emmenuel Katompwa, som oprindeligt er fra Congo, i Nordsjælland med sin kone og to børn. Han arbejdede som hjemmehjælper og tog sig blandt andet af handicappede.

Han har været i Danmark i cirka syv år, men kan nu se frem mod at blive sendt tilbage til sit hjemland, når han vurderes ufarlig nok til at blive sat fri af sin forvaringsdom.

Så iskold og farlig er hjemmehjælperen fra helvede