Tre mænd dømt for drabsforsøg

Drabsforsøget var en udløber af en årelang familiefejde i det vestlige Aarhus

Skyderiet skete ved en boligblok på Janesvej i det vestlige Aarhus i august sidste år. (Foto: Claus Bonnerup)
Skyderiet skete ved en boligblok på Janesvej i det vestlige Aarhus i august sidste år. (Foto: Claus Bonnerup)

Tre mænd på henholdsvis 30, 26 og 33 år fra det vestlige Aarhus er tirsdag ved Retten i Aarhus blev idømt syv års fængsel for drabsforsøg på en 23-årig mand i august sidste år.

Den 33-årige blev desuden betinget udvist af Danmark.

Skyderiet skete på Janesvej i Brabrand den 12. august kl. 23.30, hvor den 23-årige og hans kammerat blev opsøgt at tre maskerede mænd.

Den ene mand affyrede flere skud mod den 23-årige, der under sin flugt fra stedet blev ramt i foden.

Skyderiet var en udløber af en årelang familiefejde, og to af de tiltalte, der i øvrigt er brødre, er tidligere idømt henholdsvis tre og fire års fængsel for vold mod den 23-årige, der er deres grandfætter.

De var på udgang fra fængslet, da episoden fandt sted.

Sagen har ifølge Østjyllands Politi været omfattende at efterforske, fordi der ikke har været nogen oplagte, tekniske beviser, da gerningsmændene var effektive til at fjerne alle spor på gerningsstedet, og de har hele tiden nægtet sig skyldige.

Den 23-årige mand blev ramt af skud i benet ud for Janesvej 29 i det vestlige Aarhus. Krimi Familiefejde: Tre mænd fængslet for drabsforsøg

- Vi har også oplevet, at flere af de centrale vidner ændrede forklaring undervejs i sagen, hvorfor et tema under sagen blandt andet var belysning af, hvorvidt vidnerne var blevet pressede til at ændre forklaringerne, siger anklager ved Østjyllands Politi Jacob Balsgaard Nielsen.

Politiet har derfor bygget sagen op om en lang række af mindre beviser - herunder vidneforklaringer, videoovervågning, oplysninger om de tiltaltes telefoner.

Ud over drabsforsøget blev de tre mænd også dømt for at forvolde fare for den 23-åriges kammerat, der dog ikke blev ramt, og ulovlig våbenbesiddelse.

Anklager Jacob Balsgaard Nielsen er tilfreds med dommen på de tre gange syv års fængsel samt den betingede udvisning.

- Det understreger alvoren af at skyde på hinanden imellem blokkene i et boligområde. Selvom målet var at ramme en bestemt person, er det farligt og utryghedsskabende, at skyde flere gange i et tætbeboet boligområde, siger han.

Alle tre tiltalte ankede på stedet dommen til frifindelse.

Skyderiet skete ud for Janesvej 29 i Brabrand. Ifølge offeret bar gerningsmændene anonymous-masker. Krimi Mand skudt: Gerningsmænd bar anonymous-masker