Annonce:
Annonce:

Tre ofre i Stockholm-angreb er nu identificeret

Svensk politi mangler fortsat at identificere et fjerde offer for fredagens lastbil-angreb

Foto: Per Rasmussen
Foto: Per Rasmussen
Annonce:
Følg Krimi

Tre ud af fire dræbte ved fredagens angreb i Stockholm er nu identificeret.

Det oplyser kommandochef ved politiet, Jonas Hysing til SVT Nyheter.

Dermed mangler efterforskerne kun at identificere det sidste offer. Det er endnu ukendt for offentligheden, hvad identiteten af de dræbte er.

Ifølge det svenske medie ekspressen skulle et af ofrene dog være en blot 11-årig pige, som fredag eftermiddag var på vej hjem fra skole, da hun blev ramt af lastbilen.

Medie: 11-årig pige dræbt i Stockholm-terror

Svensk politi har endnu ikke ønsket at kommentere mediets oplysninger.

- Af hensyn til familien vil vil ikke gå i detaljer med, hvem ofret er, siger Kjell Lindgren, der er talsmand for Stockholms politi.

Det var lidt før klokken 15.00 fredag eftermiddag, at en gerningsmand kørte en flere tons tung lastbil gennem gågaden Drottninggatan i det centrale Stockholm og ramte adskillige personer med høj hastighed.

Annonce:

Tre blev dræbt på stedet, mens en fjerde afgik ved døden kort efter. Derudover blev 15 personer såret, heraf er otte fortsat i kritisk tilstand, siger svensk politi.

POLFOTO
POLFOTO
 

Området omkring Drottninggatan har siden angrebet været afspærret i forbindelse med politiets omfattende efterforskning.

Men i dag kan Stockholms borgere igen gå ned af gågaden, hvor et hav af blomster, lys og kondolencer nu markerer det sted, hvor lastbilen bragede ind i storcenteret Åhléns, inden gerningsmanden angiveligt flygtede fra stedet via offentlig transport.

En 39-årig mand fra Usbekistan er siden anholdt og sigtet for angrebet.

Ekstra Bladet mødte dem: Her flygter danske Vivi og Tina fra dræber-bilen

Det er uvist, hvad motivationen bag angrebet er, men svenske medier beskriver samstemmigt den 39-årige anholdte, som en familiemand, der på det seneste har udvist sympati med terrororganisationen Islamisk Stat på sine sociale medier.

Udover den 39-årige usbeker er en anden person endnu tilbageholdt og afhøres fortsat.

Her til morgen oplyser politiet til SVT, at seks personer, som lørdag aften blev tilbageholdt af svensk politi efter fredagens angreb i Stockholm, nu er blevet løsladt.

OVERBLIK: Det ved vi om angrebet i Stockholm

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Nej, transkønnnede kan ikke skifte fra mande- til kvindefængsel
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: