Tre på anklagebænken: Tvang unge til bankrøveri

Nægter sig skyldige i sag om trusler, der i følge politiet trækker spor til anden sag om trusler og forsøg på brandstiftelse

Tre unge mænd på 18, 18 og 19 er i dag på anklagebænken i en sag, hvor de er tiltalt for at have truet to jævnaldrende til at begå et bankrøveri mod en Danske Bank-filial i begyndelsen af november i fjor.

I sagens anklageskrift beskrives det, hvordan trioen, der alle har indvandrerrødder, i tiden op til 2. november - datoen for bankrøveriet - i Avedøre og Hvidovre udleverede en attrappistol og en skruetrækker til de to jævnaldrende og derefter truede dem til at begå bankrøveriet, hvor udbyttet blev 105.000 kr.

Efterfølgende truede trioen i følge anklageskriftet familiemedlemmer til en af de jævnaldrende til at udlevere 13.000 kr, der var del af byttet fra bankrøveriet.

Her blev familiemedlemmet slået - blandt andet med en totenschlæger og truet med 'at de vidste, hvor han boede, så hvis de ikke fik pengene, ville de i stedet gå efter ham.'

En af de tre er også tiltalt for et gaderøveri, hvor en person en tidlig morgen fik frarøvet sit dankort og pinkode. Mens offeret blev tvunget til at vente, blev der hævet 6000 kr på kortet.

Nægter sig skyldige
Efterfølgende blev offeret i følge anklageskriftet truet med beskeden om, at han ikke skulle melde sagen til politiet:

'Det bliver værst for sig selv. Vi har din adresse', lyder det i anklageskriftet.

Alle tre nægter sig skyldige:

- De siger, de ikke har foretaget sig noget eller tvunget nogen til noget, siger Bjørn Elmquist, forsvarer for en af de tre tiltalte.

- Min klient siger, at han kendte den ene af de to involveret i bankrøveriet i forvejen, men ikke har kontakt til ham længere. Min klient er ustraffet, og han er ved at læse til ingeniør, siger Elmquist.

Krimi 17-årig sigtet: Kastede molotov-cocktail ind til ti-årig i sag om vidnetrusler

De to bankrøvere har begge fået kortere straffe fordi, det er vurderet, at de blev tvunget til det.

forsøg på brandstiftelse
I forbindelse med sagen om truslerne det efterfølgende bankrøveri er Vestegnens Politi ved at oprulle en sag om vidnetrusler og forsøg på brandstiftelse.

10. december i fjor fik et nært familiemedlem til en af de to, der angiveligt blev truet til at røve banken, smadret ruderne ind til sit hjems køkken-alrum.

Efterfølgende sejlede tre molotov-cocktails indeholdende benzin ind gennem de nu knuste ruder.

De tilstedeværende - to kvinder, en mand og et ti-årigt barn - kan takke forsynet for, at det ikke endte voldsomt. Til deres held gik brandbombernes væger ud inden, at benzinen blev antændt.

Fire unge og yngre mænd er anholdt sigtet i den sag. Yderligere en mistænkt medgerningsmand menes på fri fod i den sag.

Politiet vurderer, at der er her er tale om personer, der er i samme venskabskreds som de tre, der nu er på anklagebænken i retssagen, der begyndte i dag.

Sagen om trusler og forsøg på brandstiftelse har ikke været for retten endnu.