Annonce:
Annonce:

Tre sigtet for dødsvold: Sparket ihjel foran bodega

Et trekløver af mænd på henholdsvis 46, 41 og 23 år blev fredag formiddag fremstillet i grundlovsforhør sigtet for vold med døden til følge i sagen om en 42-årig mands voldsomme død i nattelivet i Frederikssund. To blev løsladt, og én blev fængslet

Det dødbringende overfald udspillede sig natten til søndag i det her området i Frederikssund. Foto: Kenneth Meyer
Det dødbringende overfald udspillede sig natten til søndag i det her området i Frederikssund. Foto: Kenneth Meyer
Annonce:
Følg Krimi

RETTEN I HILLERØD (Ekstra Bladet): Ledsaget af to uniformerede betjente og sin forsvarer blev den ene af tre sigtede mænd ført ind til sin plads i retten kort før klokken 11 fredag formiddag.

En 23-årig mand var iført en mørkeblå Tommy Hilfiger-hættetrøje og blå jeans, da han satte sig foroverbøjet med albuerne i bordet og rettede et sørgmodigt blik ned mod de papirer, hans forsvarer netop havde fået til gennemlæsning.

De to andre sigtede i drabssagen - en 46-årig og en 41-årig mand - blev kort herefter fulgt ind i lokalet iført henholdsvis cremefarvet t-shirt med sort logo, og grå joggingbukser og hættetrøje. Efter forvirringen om en forsinket forsvarer havde lagt sig, begyndte retsmødet, som fredag eftermiddag blev afsluttet.

Annonce:

Her blev den 23-årige og den 46-årige mand løsladt, imens den 41-årige blev varetægtsfængslet i 10 dage.

Tæsket ihjel
De tre mænd er alle sigtet i sagen om det dødbringende overfald på en 42-årig mand. Han blev natten til søndag tæsket ihjel foran et værtshus i Frederikssund.

Mændene blev anholdt torsdag, og i retslokalet læste den fremmødte anklager sigtelsen op. Her kom det frem, at det er politiets formodning, at der kan være flere uidentificerede gerningsmænd på fri fod.

Læs mere om sagen: Tæsket ihjel: Bortvist fra værtshus før overfald

Sigtelsen lyder på legemsangreb af særligt rå, farlig eller brutal karakter under med anklagerens ord 'særdeles skærpende omstændigheder', eftersom voldsgerningen var dødbringende.

Annonce:

Ifølge politiet havde de tre mænd klokken 01.55 natten til søndag i forening efter forudgående aftale med flere p.t ikke nærmere identificerede personer blandt andet slået og sparket den nu afdøde mand gentagne gange, ligesom de anvendte flasker til at slå ham.

Det resulterede i en lang række skader. Blandt andet i hovedregionen hvor den 42-årige pådrog sig et sår langs issen, snitsår i hovedregionen, fraktur i øjenhulen og to blå øjne.

Derudover havde den 42-årige to brækkede ribben. Han pådrog sig ligeledes en blodansamling i hjernen, og efter ankomsten til sygehuset blev han ifølge anklageskriftet erklæret hjernedød og lagt i kunstigt koma.

Mandag blev respiratoren slukket, og den 42-årige mand afgik ved døden.

Nægter sig skyldige
Den 46-åriges forsvarer oplyste, at han nægter sig skyldig i alle anklager, men at han erkender, at han i selvforsvar eller nødværge rettede et enkelt slag mod den afdøde.

Annonce:

Den 23-årige mands forsvarer oplyste, at hans klient nægter sig skyldig i alt, og gerne ville afgive forklaring i retten. Selvsamme forsvarer oplyste, at også den 41-årige nægtede sig skyldig. Hans forsvarer var forsinket, så først når han mødte op, ville der blive taget stilling til, om den 41-årige ville afgive forklaring.

Efter oplæsningen af sigtelsen anmodede anklageren om lukkede døre, hvilket dommeren valgte at imødekomme.

Begrundelsen lød, at der kan være uidentificerede gerningspersoner på fri fod, og der kan være vidner i sagen, der endnu ikke er blevet afhørt.

Derfor blev både pressen og de fremmødte pårørende til de sigtede - bedt forlade lokalet.

Der blev også nedlagt navneforbud i sagen, hvilket afholder Ekstra Bladet fra at beskrive de sigtede nærmere.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Har du vildledt Folketinget, Ellemann?
Annonce:
Annonce:

... Se billederne

Annonce:
Annonce: