Tre sovende unge likvideret: Dommens dag i sag om trippeldrab

I dag afgør Retten på Frederiksberg spørgsmålet om skyld i sagen om tredobbelt drab på Frederiksberg i november 2015

Ligene af de dræbte køres væk fra gerningsstedet tilbage i 2015. I dag fældes dommen over en eller flere drabsmænd. (Optagelser: Kenneth Meyer)

Efter en langstrakt retssag ventes Retten på Frederiksberg i dag at sætte punktum i sagen om trippeldrabet på Frederiksberg, hvor tre unge blev likvideret.

Først afsiges skyldskendelse, og hvis en, flere eller alle tre kendes skyldige, håber retten på også at kunne afsige dom i dag.

Det var retsformand, Jakob Waages, sidste ord, da retten i den forgangne uge trak sig tilbage for at votere i sagen.

Her er tre tiltalt; Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen, dennes svoger, Jimmy Øgendahl samt tredjemanden Benyamin Rahimi.

Alle tre nægter sig skyldige i sagen om drabene, der blev begået natten til 11. november 2015, hvor de tre unge, Mike Vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib Jaffar overnattede i en lille etværelses lejlighed i en ejendom, der ligger på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg.

Sagen om trippeldrabet: Han fandt de dræbte

Det er politiets opfattelse, at to gerningsmænd omkring kl. 03.30 den pågældende nat kravlede på et stillads på ejendommens facade og via et åbent køkkenvindue kom i ind i lejligheden.

Phillip Rasmussen, mike vinther og Suhaib Jaffar blev likvideret natten til 11. november 2015.
Phillip Rasmussen, mike vinther og Suhaib Jaffar blev likvideret natten til 11. november 2015.

Med to våben - en revolver og et haglgevær - blev de tre sovende likvideret.

Rystende teori om tre drab: En nåede at vågne

Politiet mener, at de dræbte tilhørte en gruppering kaldet Vanløsegruppen. Og forud for det tredobbelte drab havde der været flere konflikter, som denne gruppes medlemmer havde været del af.

Under retssagen er det kommet frem, hvordan denne gruppering havde forskellige konflikter kørende med andre figurer i samme miljø.

Tilbage i april samme år var Mike Vinther og Phillip Rasmussen sammen med et par andre Vanløse-folk blev anholdt i en anden lejlighed i Københavns udkant.

Ud over en pistol fandt politiet også en liste over gruppens medlemmer.

Her er rapsangen fra retsagen om Trippeldrabet

På grund af våbnet blev Mike Vinther og Phillip Rasmussen varetægtsfængslet. Her sad de bag tremmer frem til slutningen af oktober, hvor de sluppet fri igen.

Det skete ved en retssag om våbnet, hvor de begge blev frikendt, og en anden blev dømt.

Politiets teknikere på arbejde inde i den lille lejlighed. Det vurderes, at gerningsmændene kom op til lejligheden via stilladset på husets facade.
Politiets teknikere på arbejde inde i den lille lejlighed. Det vurderes, at gerningsmændene kom op til lejligheden via stilladset på husets facade.

Undervejs i fængslet havde der været mindst to episoder, hvor de havde været involveret i strid med navngivne Bandidos-rockere, er det kommet frem ved retssagen.

I følge oplysninger til Ekstra Bladet handlede den ene om, at Bandidos-manden igennem et trådhegn havde fået kastet noget klistret væske på sig.

Ved retssagen er det blevet belyst, hvordan de efter løsladelsen i oktober var involveret i endnu en episode. Denne gang af mere alvorlig karakter.

Sådan blev rocker knivstukket før trippeldrab

Her deltog begge i et fredsmøde med Bandidos-rockeren Umar Asghar, der fandt sted på p-pladsen på toppen af indkøbcentret Rødovre Centrum.

Mødet endte skidt, da rockeren blev stukket med en kniv i maven.

Sagen om trippeldrabet: Vidne sætter navn på knivstikker

Det er politiets vurdering, at motivet til trippeldrabet blandt andet bunder i det overfald.

Sidste sommer begik Umar Asghar selvmord under varetægtsfængslingen i forbindelse med trippeldrabet.

Det ene gerningsvåben vurderes at være af denne type. En sjælden smith&Wesson revolver. Det andet våben var et haglgevær. Ingen af de to våben er blevet fundet. Foto: EB.TV
Det ene gerningsvåben vurderes at være af denne type. En sjælden smith&Wesson revolver. Det andet våben var et haglgevær. Ingen af de to våben er blevet fundet. Foto: EB.TV

Også et personligt udestående mellem tiltalte Benyamin Rahimi og de dræbte vurderes at spille en rolle i forhold til det samlede motivbillede.

Tiltalt: Jeg har haft meget skyldfølelse

I begyndelsen af november blev han overfaldet og tævet - angiveligt af de tre dræbte - et sted på Frederiksberg, og derfor mener politiet, at han som hævn udpegede lejligheden, hvor trippeldrabet udspandt sig, over for Umar Asghar.

Retssagen om trippeldrabet: Forsvarsadvokater i verbal infight

Benyamin Rahimi erkender at have udpeget lejligheden, men siger, at han ikke regnede med, at de tre skulle dræbes, men 'kun' skulle have tæsk.

Tiltalte Jimmy Øgendahl erkender at have arrangeret købet af en revolver, men nægter at kende til, at den skulle bruges til drab.

Forsvarer kræver frifindelse i sag om trippeldrab: - Min klient vidste ikke at våben skulle bruges til drab

Tiltalte Ian Ramm Hansen erkender at have hentet og betalt den omtalte revolver samme aften, hvor det tredobbelte drab senere fandt sted.

Forsvarer for rocker i sag om trippeldrab: Politiet har overhovedet ingen beviser

Under retssagen har han forklaret, hvordan han kort efter købet gav det videre til en tredjemand, som han under retssagen ikke har ønsket at sætte navn på.

Bror til offer for trippel-mord: Drabet kostede mig to brødre

Mødre står frem: Vores sønner blev myrdet samme nat