Tre teenagere fængslet for knivdrab

Drabssigtede unge mænd nægter, at de i forening skal have slået 27-årig mand ihjel med knivstik under optøjer i Valby

Her er hvad vi ved om knivdrabet i Valby, som de tre teenagere er sigtet for. Video: Kenneth Meyer.
Følg Krimi

Tre drabssigtede teenagere blev i eftermiddag hver især varetægtsfængslet i to uger i Retten på Frederiksberg efter afhøringer bag lukkede døre. Det sker af hensyn til sagens videre efterforskning.

De tre københavnere på 16, 16 og 19 år er sigtet for i forening at have dræbt en 27-årig mand med knivstik. Drabsofret er dansker af somalisk oprindelse.

De unge mænd nægter sig alle skyldige i drabet, der skete i forbindelse med et masseslagsmål natten til mandag på Carl Th. Dreyers Vej i Valby.

De er alle tre danske statsborgere. De to yngste har dansk klingende navne, mens den ældste har familiære rødder i Mellemøsten.

Politifolk var efter masseslagsmålet og knivstikkeriet talstærkt til stede i området omkring Akacieparken i Valby. Foto: Kenneth Meyer
Politifolk var efter masseslagsmålet og knivstikkeriet talstærkt til stede i området omkring Akacieparken i Valby. Foto: Kenneth Meyer

De tre unge mænd på 16, 16 og 19 år nægter sig skyldige i sigtelsen, der går på, at de i forening skal have dræbt ofret med knivstik.

Det skete efter politiets opfattelse klokken 00.37 ud for en opgang på Carl Th. Dreyers Vej i Valby.

Der er tale om statsborgere, og de to yngste har typisk danske fornavne. Den ældste er af mellemøstlig oprindelse.

Rolige og afslappede
I den åbne del af retsmødet, hvor sigtelserne blev læst op, virkede de tre teenagere alle rolige. De optrådte i afslappet joggingtøj og badesandaler, og den ene bare en sort T-shirt med påskriften 'Københavns Fængsler'.

To yngste af de sigtede erklærede sig villige til at aflægge forklaring. Det ønskede den 19-årige ikke.

Drabsofret blev ifølge Københavns Politi ramt af et dybt, dødbringende knivstik i brystet i forbindelse med et masseslagsmål i kvarteret omkring Akacieparken.

Ekstra Bladet erfarer, at der var omkring 15 personer til stede. Ud over drabsofferet blev tre mænd såret af knivstik. I ingen af de tilfælde var kvæstelserne kritiske.

- Vi er fortrøstningsfulde i forhold til at få klarlagt billedet af, hvad der er hændt derude. Efterforskningen fortsætter nu, forklarer leder af afdelingen for personfarlig kriminalitet, vicepolitiinspektør Brian Belling.

Politi overvejer hævnmotiv
Det er politiets teori, at knivdrabet er en udløber af et internt opgør, men intet tyder ifølge Brian Belling på, at de involverede har forbindelse til det kriminelle bandemiljø.

Der kan dog ligge et hævnmotiv eller være ondt blod mellem en eller flere personer til grund for knivstikkerierne.

Det indgår i hvert fald i politiets efterforskning, at der kan være tråde tilbage til en forsætlig påkørsel, et masseslagsmål og et drabsforsøg i nærheden af Skellet tæt ved drabsstedet i august 2019.

Københavns Politi sigter bredt i efterforksningen af det brutale knivdrab. Her indsamler efterforskere spor omkring gerningsstedet i Valby. Foto: Linda Johansen
Københavns Politi sigter bredt i efterforksningen af det brutale knivdrab. Her indsamler efterforskere spor omkring gerningsstedet i Valby. Foto: Linda Johansen

I forbindelse med optøjerne blev en gruppe på omkring fire personer påkørt. En person måtte efterfølgende behandles for fysiske skader på en intensiv afdeling.

To mænd blev efterfølgende anholdt og sigtet for drabsforsøg og medvirken til drabsforsøg.

Den ene blev løsladt ved det efterfølgende grundlovsforhør. Den anden blev fængslet for grov vold. De nægtede sig begge skyldig.

27-årig knivdræbt: ’Et alt for kort liv’

Politiets teori: Opgør mellem to grupper bag knivdrab

Mere fra Ekstra Bladet+

'Tøsedrengen'

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind