Tre tiltalt for drabsforsøg: 26-årig skudt i hovedet

Ikke færre end seks gange blev der skudt efter offeret, som måtte tilbringe uger i respirator

En 26-årig mand overlevede mod alle odds, da han 3. marts sidste år blev forsøgt likvideret på åben gade. Her ankom gerningsmændene i en sort Peugeot 108 til Vesterbo Vænge i Værløse og affyrede en salve af skud mod den 26-årige, som blev ramt i benet, underlivet, maven og hovedet.

Mandag starter sagen i Retten i Lyngby, hvor tre mænd på 27, 26 og 21 år står tiltalt for drabsforsøget.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Bandefigur ramt af syv skud

Ifølge anklageskriftet imod trioen var attentatet aftalt på forhånd. I tiltalen beskrives det, hvordan det var den 26 og 27-årige, som havde medbragt den 9mm pistol, der blev brugt under drabsforsøget. Den 21-årige er tidligere blevet udpeget som attentatets bagmand.

Dengang kunne Ekstra Bladets mand på gerningsstedet berette, at der lå omkring 14 patronhylstre rundt omkring på jorden, hvor attentatet var foregået. Minimum seks af skuddene er ifølge anklageskriftet blevet rettet direkte imod det 26-årige offer.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi 26-årig lokket i baghold og skudt

Internt opgør

Den 26-årige lå efter drabsforsøget i respirator på Rigshospitalet, hvor han i starten blev bevogtet af betjente. Ifølge Ekstra Bladets oplysninger var den 26-årige igang med et bande-exit program og havde tidligere haft tilknytning til bandemiljøet i Værløse omkring den tidligere VHK-bande og Satudarah.

Politiet afsøger området omkring gerningsstedet (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Politi: Skudoffer i Værløse blev ramt i hovedet

Ifølge politiet er der dog ikke tale om et bande-opgør, men snare intern fnidder, der endte med det voldsomme drabsforsøg, hvor den 26-årige blev skudt foran vidner og pårørende. 

Både den tiltalte 27-årige, samt hans 26-årige medtiltalte har relationer til rocker-miljøet. Den 21-årige er ifølge Ekstra Bladets oplysninger ikke tilknyttet en gruppering.

Der lå cirka 14 afskudte patronhylstre på gerningsstedet. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi Anholdt for at skjule to efterlyste

Udover drabsforsøget er den 27-årige tiltalt for at have været i besiddelse af en kniv på et af Københavns in-steder, samt at have været i besiddelse af euforiserende stoffer og to ulovlige mobiltelefoner under sin varetægtsfængsling.