Annonce:
Annonce:

Tre unge anholdt: Kastede sten mod lastbil fra bro

Kastede sten ned fra broen, der var omkring fem gange fem centimeter

Tre er blevet anholdt, efter der blev kastet sten mod denne lastbil, der fik flere mindre mærker efter stenslag. Læserfoto
Tre er blevet anholdt, efter der blev kastet sten mod denne lastbil, der fik flere mindre mærker efter stenslag. Læserfoto
Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget? Tip os på 1224@eb.dk eller SMS/MMS på 1224 (koster alm. takst)

Tre personer er blevet anholdt, efter de søndag aften stod i en gruppe på en gangbro på Avedøre Havnevej og kastede sten ned mod en lastbil på vejen.

- Lastbilen var standset, så det var ikke analogt til de motorvejsbroer, hvor de kaster sten ned. Men det er trods alt noget hærværk, siger Lars Guldborg, vagtchef hos Københavns Vestegns Politi.

Ekstra Bladet har talt med lastbilchaufføren, som kom kørende i sin gule lastbil ved Avedøre Havnevej omkring kl. 21.43, da han så 7-8 personer på broen.

Det fik ham til at bremse op omkring 50 meter før, han kørte under.

- Og så kaster de en ordentlig røvfuld sten ned. Og jeg ringer straks 112 og kører efter dem, fortæller chaufføren, der ikke har lyst til at få sit navn frem på nuværende tidspunkt.

Annonce:

Stenene rammer lastbilen, der blandt andet har fået to stenslag i forruden og flere mærker i lakken.

Vagtchef Lars Guldborg fortæller, at der er tale om nogle sten, der er omkring fem gange fem centimeter.

- De kan godt gøre skade på en bilrude eller lakken på bilen, hvis de rammer. Og så havde det selvfølgelig været en anden sag, hvis bilen kørte. For hvis sådan en rude går itu, mens man kører, så er det noget helt andet. Der er ikke nogen faresituation, når bilen står stille. Så er det hærværk, siger vagtchefen.

De kan ikke vide, om de unge også havde haft til hensigt at kaste mod kørende biler.

- Det kan vi ikke påvise. Men de valgte i hvert fald at kaste mod lastbilen, der holdt dernede. Det kan godt være, at de har planlagt noget andet, men det er svært for os at løfte bevisbyrden for det, siger han.

Annonce:

Vagtchefen fortæller, at der er flere vidner til episoden. De anholdte er unge mennesker omkring 16 år, og dem, de mangler, er cirka omkring samme alder.

- Vi skal lige bruge dem til en sigtelse og afhøring, og så kommer de ud igen om nogle timer, siger han.

Lastbilchaufføren fortæller, at han har været ekstra opmærksom på, når nogen står ved broer over vejene, siden den tragiske ulykke på Fyn, hvor en tysk mor blev dræbt af en betonklods smidt fra en bro, da hun var på vej hjem fra ferie i Danmark med sin mand og søn.

Det er første gang, at lastbilchaufføren har oplevet, at nogen kastede med sten, men det var alligevel hans instinkt at bremse op, da han så de unge på gangbroen. Og han var heller ikke i tvivl om, at han straks skulle ringe til politiet, der også kom hurtigt til stedet.

- Sådan noget skal de ikke slippe af sted med, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Bandidos skal bekæmpes hårdt og med alle midler
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce: