Annonce:
Annonce:

Tre unge frifindes i sag om voldtægt

Retten i Roskilde har afsagt dom i sagen om en voldtægt af en 17-årig pige, hvor tre unge mænd var på anklagebænken

Annonce:
Følg Krimi

Retten i Roskilde (Ekstra Bladet):

Domsmandsretten i Roskilde har netop afsagt dom i sagen om en mulig gruppevoldtægt af en teenagepige i forbindelse med en ungdomsfest i Herfølge.

De tre unge er frifundet for alle anklager.

Begivenhederne udspillede sig en fredag aften i september 2014, hvor de unge mænd på nu 19,19 og 18 år var samlet til en større fest i et forsamlingshus i Herfølge.

Pigen led af sukkersyge og som følge af alkoholindtag og/elller manglende insulin den aften var hun - ifølge anklageskriftets formulering  - ude af stand til at modsætte sig.

Som i en klokke
Pigen har selv forklaret sig bag lukkede døre i retten. Men i sin procedure løftede anklageren Lasse Biehl lidt af sløret for hendes forklaring.

- Hun har fortalt om synsforstyrrelser, talebesvær og at hun ikke havde kontrol over sine ben, sagde anklageren.

Annonce:

- Hun beskrev det som at befinde sig i en klokke. Hun havde ikke kræfter til at kæmpe imod, selv om hun registrerede det, der skete. 

Retten lagde til grund, at drengene havde haft forskellige former for sex og samleje med pigen udenfor festlokalet bag et træ og bag en busk, Men en enig domsmandsret mente ikke, at det var bevist ud fra forklaringer og lægelige udtalelser fra blandt andet Retslægerådet, at pigen var i en hjælpeløs tilstand, hvor hun ikke kunne sige fra og har derfor frifundet de unge mænd for voldtægt. 

Anklager i sag om voldtægt: Pigen følte, hun befandt sig i en klokke

Forsvarsadvokaterne sagde i deres procedurer og argumentation for en ren frifindelse , at de unge mænds opfattelse var, at pigen var helt med på det, der skete.

Annonce:

Den 17-årige piges søster var også med til festen. Hun har i retten forklaret, at søsteren på et tidspunkt forsvandt, og at hun ledte længe efter hende. Hun fandt - sammen med en ukendt dreng, som politiet aldrig har fundet som vidne - frem til pigen, der lå på ryggen bag busken. Søsteren vidnede i retten og sagde, at de måtte få liv i pigen, så de kunne få hende op at stå.

Dagen efter var teenagepigen på et center for voltægtsofre. Om mandagen blev sagen meldt til politiet.

Anklager Lasse Biehl vil nu indstille sagen til Statsadvokaten, som skal vurdere om frifindelsen af de tre unge skal ankes og køre forfra i landsretten.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Danskerne har tabt tilliden til politikerne
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: