Tre unge snigmyrdet: To vidner døde før retssag

To vidner - hvoraf det ene var kronvidne i sagen - døde af naturlige årsager, inden retssagen begyndte

Det var i denne lejlighed på Christian Paulsens Vej, at tre unge blev dræbt natten til 11. november 2015.
Foto: Kenneth Meyer
Det var i denne lejlighed på Christian Paulsens Vej, at tre unge blev dræbt natten til 11. november 2015. Foto: Kenneth Meyer

Tirsdag satte retten et foreløbigt punktum i sagen om det tredobbelte drab på Frederiksberg i 2015. Her fik Bandidos-rockeren Ian Ramm Hansen livsvarigt fængsel for drabene, mens de to andre tiltalte, Jimmy Øgendahl og Benyamin Rahimi, fik henholdsvis 10 års fængsel og godt to års fængsel for forskellige former for støtte i forbindelse med sagen.

Brutal snigmorder: Krigsminister i Bandidos idømt fængsel på livstid

Ekstra Bladet kan nu beskrive, hvordan ikke mindre end to vidner - heraf et af sagens absolut vigtigste - døde forud for retssagen.

Under retssagen kom det frem, at et vidne, der så gerningsmændene kravle ned ad stilladset på drabsnatten og forsvinde, er død som følge af et hårdt liv.

Øjenvidne døde før retssag

Også manden, der ved egen drift gik til politiet, og her kom med afgørende oplysninger i forhold til det ene formodede mordvåben - en sjælden Smith & Wesson revolver - er død for nogle måneder siden.

- Det kan jeg godt bekræfte. Han er død af naturlige årsager, siger Hans Erik Raben, efterforskningsleder, Københavns Politi, til Ekstra Bladet.

Han vil ikke kommentere dødsfaldet yderligere.

Det var en revolver af denne type, der blev brugt ved det tredobbelte drab.
Det var en revolver af denne type, der blev brugt ved det tredobbelte drab.

Under retssagen blev mandens forklaring dokumenteret, som han havde forklaret det overfor politiet.

Det var i januar 2016, at den dengang 45-årige mand gik til politiet og fortalte, at han havde været til stede i et kolonihavehus i Ballerup, hvor det mulige drabsvåben var blevet klargjort tidligt om eftermiddagen 10. november - altså på dagen forud for det tredobbelte drab.

Til politiet forklarede han, hvordan han var blevet rodet ind i affæren, da han tilfældigt opholdt sig hos en 55-årig bekendt i kolonihavehuset, hvor den 55-årige gjorde våbnet klar, før han lidt senere solgte det videre til en mellemmand, der kort efter leverede det til Ian Ramm Hansen.

Liselotte mistede sin søn: - Jeg vidste, det ville ende med drab

Ved mødet med politiet forklarede den 45-årige indgående om sin viden om sagen og var dermed helt central for efterforskninngen.

Derfor slap manden med et års betinget fængsel, da han i august i fjor var i retten.

Samarbejdet med politiet fik store personlige konsekvenser, i det han siden januar 2016 levede på en beskyttet adresse langt fra sit hjem.

Det skete på grund af det trusselsbillede, der, i følge politiets vurdering, var mod hans person.

Sagen har altså på alle måder været ganske voldsom. Ikke mindst kynismen omkring likvideringen af de tre sovende unge, Mike vinther, Phillip Rasmussen og Suhaib Jaffar, men også efterdønningerne, hvor bandefolk samlet har fået over 40 års fængsel for at forsøge at skaffe våben til brug for hævn, og også retssagen, der har været præget af flere episoder med uro.

Han havde aldrig en chance - hverken på drabsnatten eller i livet