Tre unge tiltalt for hjemmerøveri: Trak pose over hovedet på offeret

Tre unge risikerer fem års fængsel for hjemmerøveri i Odense

Tre unge på 16, 17 og 19 år af anden etnisk herkomst risikerer fem års fængsel hver, hvis de findes skyldige i et groft hjemmerøveri i Odense. Her trængte de unge, ifølge tiltalen, ind i en aflåst opgang på Mageløs og overfaldt en 22-årig mand for at røve hans penge, mobil og Mastercard.

Trekløveret - der nægter sig skyldige - stilles torsdag for et nævningeting ved retten i Odense, hvor de er tiltalt for hjemmerøveri af særlig grov beskaffenhed.

Selv om røveriet skete i opgangen, regnes det for et hjemmerøveri, fordi opgangen var aflåst og derfor betragtes som en del af offerets hjem.

Sagen er rejst ved et nævningeting, fordi anklagemyndigheden kræver mere end fire års fængsel. Efter retspraksis straffes hjemmerøverier med fem års fængsel.

Overfaldet, der skete den 7. januar i år cirka kl. 01.40, var da også særdeles groft.

Ifølge tiltalen fulgte de tiltalte efter offeret ind i opgangen, da han låste sig ind.

Den 22-årige blev overmandet med halsgreb og blev slået i maven, mens røverne trak en stofpose over hovedet på ham. De truede med at stikke ham med kniv og slå ham ihjel, mens de tog hans mobil, en pung med 300 kr. og hans Mastercard.

Offeret blev tvunget til at udlevere koderne til mobilen og Mastercardet, og mens den ene røver bevogtede den 22-årige i opgangen, forsøgte de to andre røvere fire gange at hæve penge på Mastercardet i banker i det centrale Odense. Forinden fik den 22-årige besked på, at han ville blive slået ihjel, hvis han havde givet dem forkerte koder.

Hævningerne mislykkedes, fordi der ikke var flere penge nok på kontoen, og de to røvere vendte tilbage til medgerningsmanden og offeret i opgangen. Han lå stadig med posen over hovedet, og han blev igen truet: 'Vi har din adresse, og hvis du melder det her, kommer vi og dræber dig'.

Efter røveriet var de tre unge blevet sultne og gik på et pizzeria i Nørregade. Her betalte de maden til 120 kr. med kontaktløs betaling fra offerets Mastercard, lyder tiltalen.

Politiet fik varetægtsfængslet de første to af de nu tiltalte den 20. januar, mens den 17-årige blev fængslet den 18. februar.

De tre tiltalte må alle være danske statsborgere, da anklagemyndigheden ikke har begæret nogen af dem udvist.