Tredje skudepisode på en uge: Politiet undersøger sammenhæng

Uløst konflikt i forbindelse med Fields-skyderiet i marts sidste år kan ligge bag den seneste uges skyderier

Først blev der affyret to varselsskud i en ungdomsklub i den uroplagede bydel Tingbjerg tirsdag aften i sidste uge. Få timer efter blev en 23-årig mand skudt tre gange i brystet foran sin lejlighed i Perikumhaven i Herlev, og i går aftes måtte en gruppe unge mennesker samt to kioskejere springe for livet, da der blev affyret fem skud i retning af en kioskfacade.

De tre skudepisoder, der mirakuløst ikke har kostet liv, bliver efterforsket af henholdsvis Vestegnens og Københavns Politi, som nu undersøger, om hændelserne hænger sammen, og om de er banderelateret.

Skyderiet skete ved Terrasserne i Tingbjerg. Læserfoto Krimi Fem skud mod kiosk: Gerningsmænd sigtede og skød

Særligt de to skyderier i Tingbjerg er foregået under en kilometer fra hinanden.

- Det er to episoder, der er sket både tidsmæssigt og geografisk tæt på hinanden, og derfor undersøger vi selvfølgelig, om de er relateret, siger Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarre.

Trækker tråde til voldsomt skyderi i indkøbscenter
Vestegnens Politi, der efterforsker skyderiet i Herlev, vil endnu ikke betegne episoden som banderelateret, men politikommissær Hans Tonnesen bekræfter, at man kigger på, om skyderiet hænger sammen med urolighederne i Tingbjerg. En cirka 20-årig mand af mellemøstlig udseende efterlyses fortsat som den formodede gerningsmænd.

Krimi To skud mod ungdomsklub i København skræmmer de unge

Politiet vil ikke oplyse, om de tre skyderier er del af den samme konflikt. Ekstra Bladet erfarer dog, at den seneste uges episoder trækker tråde til en fortsat uløst konflikt, som sidste år i marts kulminerede med skud i storcentret Fields på Amager.

Her havde personer fra to bande-grupperinger sat hinanden i stævne i shopping-centeret, og det udviklede sig til et vildt opgør, hvor bandemedlemmer jagtede hinanden med knive og pistoler - først blandt kunder og senere i parkeringskælderen. Tre personer blev såret, herunder en så alvorligt, at vedkommende fortsat sidder i kørestol.

Vestegnens Politi ønsker ikke at kommentere sammenhængen, men hos Københavns Politi er man opmærksom på, at de to skudepisoder i Tingbjerg kan være relateret til den såkaldte Fields-sag.

- Vi har hørt fra kilder i miljøet, at der kan være sådan en sammenhæng, og det efterforsker vi selvfølge også, lyder det fra Vicepolitiinspektør Torben Svarre.

Efterlyser vidner
Ved gårsdagens skyderi stod en gruppe på syv til ni unge i alderen 16-19 år samlet foren kiosken på Terrasserne i Tingbjerg, da en gerningsmand affyrede skud mod mængden.

Foto: Kenneth Meyer Krimi Politi jager gerningsmand: 23-årig skudt tre gange i brystet

- Gruppen løber fra stedet, og det er endnu ikke lykkedes os at identificere, hvem der stod der. Derfor vil vi selvfølgelig meget gerne høre fra dem, lyder det fra Vicepolitiinspektør ved Københavns Politi Torben Svarre.

Ifølge vidner kom et ukendt antal gerningsmænd kørende i rød personbil, formentlig en SUV, med mørke fælge kort før skyderiet. På gerningsstedet i Tingbjerg er der fundet patronhylstre på jorden, og derfor mener politiet, at der formentlig er blevet brugt et almindeligt håndvåben og ikke en revolver eller en riffel.

'For farligt at være med'
Onsdag formiddag havde politiet forladt torvet foran den lille kiosk ved Terrasserne i Tingbjerg. De fem skudhuller i facaden vidner dog fortsat om aftenens dramatik.

På kioskens side mod vejen var de to første huller placeret i henholdsvis ankel- og hovedhøjde. Den tredje kugle havde boret sig skråt igennem en glasrude i fronten, mens de sidste to sad længere henne på facaden af den lille butik - også i både ben og ansigtshøjde.

- Nej, jeg har ikke lyst til at være med i en artikel. Det er for farligt, siger en mand, der kommer forbi. Han beskriver ellers området som roligt normalt over for Ekstra Bladets udsendte.

En anden forbipasserende fortæller, hvordan hele torvet var spærret af i nat efter midnat, da han cyklede hjem fra arbejde. Der var blå blink over det hele i aftes, og politiet holder stadig øje på afstand. På de to timer Ekstra Bladet tilbringer på torvet, passerer to forskellige politibiler stedet.

Kioskens ejer åbnede butikken som normalt onsdag formiddag. Personen havde dog ikke lyst til at tale med Ekstra Bladet om nattens skyderi.

Flere skyderiet i området
Skyderiet er det andet inden for syv dage i bydelen Tingbjerg, hvoraf det seneste nu synes mere målrettet.

- Skudafgivelsen i sidste uge er afgivet i luften og ikke ind i en folkemængde, som vi her ser, siger Torben Svarre.

Det skyderi foregik ved et hus med eftermiddagstilbud for unge omkring en kilometer fra kiosken ved Terrasserne i Tingbjerg. Også her kører en patruljevogn roligt forbi på det korte stykke tid, Ekstra Bladet besøger området onsdag formiddag.

For anden gang tirsdag aften er der blevet afgivet skud i københavnsområdet. (Foto: Kenneth Meyer) Krimi 23-årig ramt af skud

Hændelsen i Herlev i sidste uge, hvor en 23-årig mand blev skudt i brystet foran sin lejlighed, indgår også i Københavns Politis efterforskning af Tingbjerg-skyderierne.

- Der har vi rettet henvendelse til Vestegnens Politi, som efterforsker den sag, lyder det fra Torben Svarre.

1 af 2 Tirsdag i sidste uge blev en 23-årig skudt tre gange i brystet. Han overlevede episoden. Foto: Kenneth Meyer
2 af 2 Det seneste skyderi skete ved terrasserne i Tingbjerg. Foto: Læserfoto