Tricktyve blev tricket: Seks personer varetægtsfængslet

Københavns Politi har torsdag morgen anholdt seks personer for en række tricktyverier begået mod ældre i 2014 og 2015. De er alle varetægtsfængslet

Følg Krimi

Afdelingen for Lokal Efterforskning har torsdag morgen anholdt seks personer i alderen 20 til 55 år ved flere aktioner i København, Taastrup og Ishøj.

Der er tale om fire mænd og to kvinder, der alle sigtes for en række tricktyverier begået mod ældre mennesker i beboelses områder.

Det oplyser Københavns Politi hertil aften.

I forbindelse med aktionen ransagede politiet otte adresser og man vil fra politiets side ikke udelukke, at der kan komme flere anholdelser i sagen inden for den nærmeste fremtid.

Efterforskningen af tricktyverierne har ført Københavns Politi på sporet af en personkreds, som efter politiets opfattelse indbyrdes har samarbejdet om at forøve tricktyverier. Tricktyverierne er sket gennem det sidste halve års tid og er begået mod ældre mennesker på deres bopæl.

- Københavns Politi har fokus på tricktyverier fra de ældre borgere i eget hjem, og har gennem den sidste tid ved analyser og efterforskning konstateret en mindre stigning i antallet.

- Fremgangsmåden har været, at flere gerningsmænd og gerningskvinder, under påskud af, at skulle udføre VVS-arbejde eller aflevere en genstand til en overbo, i forening har stjålet penge og smykker fra de ældre borgere i deres hjem, udtaler politikommissær Ove Randrup i en pressemeddelelse.

Dommeren valgte at følge anklagemyndighedens begæring og varetægtsfængslede fem af de anholdte i 14 dage, mens den sidste anholdte blev fængslet in absentia grundet akut opstået sygdom.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste historier, så du altid får det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokale nyheder

Få nyheder fra dit nærområde, og hold dig opdateret på vejr, trafik og erhvervs-nyheder i dit nabolag.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant?? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time