Annonce:
Annonce:

Tricktyve udnytter coronasituation

Ældre beboere er blevet narret til at lukke tricktyve ind i deres hjem under dække af, at de skulle hjælpe i coronasituationen

Annonce:
Følg Krimi

Ved du noget?

Indsend billede el. video

Maks. 5MB

Tricktyve i Nordsjælland har smidt al etik og moral over bord og har i flere tilfælde onsdag overtalt ældre borgere til at give dem adgang til deres hjem ved at hævde, at de kommer fra sundhedsvæsenet eller hjemmeplejen på grund af coronavirus, eller at de skal demonstrere, hvordan håndsprit virker.

Det fortæller Nordsjællands Politi i døgnrapporten.

Et af tricktyverierne fandt sted i Farum onsdag eftermiddag klokken 14.15, hvor en kvinde narrede sig ind i en 86-årig kvindelig beboers lejlighed på Ryttergårdsvej under dække af, at hun ville forklare om brugen af håndsprit.

Da hun var gået igen, opdagede beboeren, at der var stjålet et kontantbeløb samt et bankkort.

Annonce:

Kvinden beskrives som 30-35 år, 162 centimeter høj, almindelig af bygning med langt, sort hår, iført mørkt tøj og dansktalende med accent.

I Charlottenlund på Ordrupvej udgav en kvinde klokken 16.05 sig for at komme fra et hospital for at vise, hvordan man spritter sit hjem korrekt af.

Hun gik med den 80-årige kvindelige beboer ud i køkkenet, mens to mænd gik ind i lejligheden og stjal et pengeskab.

De tre tricktyve beskrives som A: Kvinde, udenlandsk af udseende, 160-165 centimeter høj og almindelig af bygning med brunt hår. Dansktalende og iført frakke. B og C: Mænd, udenlandske af udseende. 

Endelig blev en beboer på Jensløvs Tværvej i Charlottenlund udsat for tricktyveri, hvor en kvinde også fortalte, at hun kom for at vise, hvordan man spritter sin bolig af.

Den 81-årige mandlige beboer lukkede hende ved 16-tiden ind i sin bolig og hørte efterfølgende lyde fra stuen, hvorefter kvinden skyndte sig ud af boligen igen.

Annonce:

Her blev der formentlig ikke stjålet noget. Kvinden beskrives som cirka 170 centimeter høj, dansktalende og med brune øjne.

'Nordsjællands Politi opfordrer til, at man som udgangspunkt ikke lukker fremmede ind i sin bolig. Venter man besøg af hjemmeplejen, men er i tvivl om den person, der står udenfor reelt, er fra hjemmeplejen, kan man bede om at se legitimation med navn og ansættelsessted', skriver politiet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

LIGE NU
Annonce:
Det er uforståeligt, at Pytlick er hoppet på den saudiske sportswashing-vogn

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: