Trippel-drabet: Nu tre våben-sigtelser mod fængslet 22-årig

I sidste uge blev en 22-årig taget med pistol i Rødovre. I dag blev han sigtet for at skaffe våben til hævn for trippel-drabet

Hør mere om sagen her
Følg Krimi

En 22-årig, der er blandt de 12 mænd som i dag blev varetægtsfængslet for at have skaffet våben til en formodet hævnaktion for trippel-drabet på Frederiksberg den 11. november sidste år, sad allerede bag tremmer i en anden våben-sag, da politiet anholdt ham i går.

Den 7. januar blev den 22-årige varetægtsfængslet ved retten i Glostrup, sigtet for aftenen før klokken 20.40 at have været i besiddelse af en skarpladt Browning pistol med seks skarpe skud i magasinet på Tårnvej i Rødovre.

Han blev anholdt i et beboelsesområde på Tårnvej klokken 20.44 med pistolen.

Den 22-årige tilstod i grundlovsforhøret, men han ønskede ikke at udtale sig om, hvor han havde pistolen fra. Han blev varetægtsfængslet til den 4. februar, fremgår det af kendelsen fra retten i Glostrup.

Anholdt for planlagt hævnaktion: Tre har drabelig fortid

I dag blev den 22-årige så yderligere sigtet ved retten på Frederiksberg for at have deltaget i anskaffelsen af to af de tre våben, som politiet mistænker skulle bruges ved en hævn-aktion for drabene på  Mike Vinther, Suhaib Jaffar og Phillip Rasmussen.

De tre venner på 19, 23 og 24 blev skudt, mens de sov i en lille lejlighed på Christian Paulsens Vej på Frederiksberg. Under efterforskningen af trippel-drabet opdagede politiet, at en kreds af venner til de dræbte var klar til at hævne sig og de anskaffede våben.

Politiet mener, at vennerne, der har relationer til en bande-gruppering i Vanløse, anskaffede sig to skarpladte pistoler og en skarpladt jagtriffel. Den 22-årige, som altså nu har tre våbensigtelser mod sig, deltog, ifølge sigtelsen, i anskaffelsen af den ene pistol og jagtriflen.

12 fremstillet i grundlovsforhør: Ville hævne trippeldrab

Ifølge sigtelsen opbevarede den 22-årige pistolen efter at en af de andre sigtede havde købt pistolen for 15.000 kr. Våbnet blev den 14. december overdraget fra den 22-årige til fire af de andre sigtede.

Den ene havde pistolen på sig under et indbrudsforsøg, hvor alle fire flygtede fra politiet og undervejs kastede pistolen ud af vinduet på flugtbilen. Pistolen blev tre dage efter fundet af politiet.

Hentede riffel juleaften
Den 22-årige  deltog, ifølge sigtelsen, også i anskaffelsen af en jagtriffel med ammunition, som han juleaften klokken 20.15 hentede på Frederiksberg sammen med to af de andre sigtede. Riflen blev den 28. december fundet skjult under et halvtag hos en af de sigtedes forældre i Vanløse.

Efter anholdelserne af de 12 våben-sigtede i går, manglede politiet en 13. mand, men han blev anholdt i dag i retten på Frederiksberg, da han dukkede op som tilhører til grundlovsforhøret. Han blev genkendt af politiet, straks anholdt og derefter fremstillet i retten o varetægtsfængslet sammen med de øvrige sigtede.

En af de anholdte blev løsladt efter grundlovsforhøret i dag, mens de 12 andre i alderen 16 til 30 år, blev varetægtsfængslet i fire uger.

Efterlyst mand blev anholdt da han mødte op i retten

Selvom politiet mener, at de 13 sigtede planlagde at hævne trippel-drabet er de alene sigtet for ulovlig våbenbesiddelse under særligt skærpende omstændigheder.

Indsmuglet mobil blev aflyttet
Politiet mener dog, at de tre skydevåben skulle bruges til et hævntogt mod de gerningsmænd, som vennerne til de dræbte mener står bag trippel-drabet.

Tre af de våben-sigtede sad i fængsel og afsonede domme, to af dem for knivdrabet på den 21-årige Jon Patorra 25. september 2012, og den tredje for  dødsvold mod den 21-årige Ali Hassan Agha 21. oktober 2012.

Politiet mener, at de tre dirigerede indkøbet af den ene pistol og riflen fra fængslerne via indsmuglede mobiltelefoner, så de både kunne ringe og chatte med vennerne udenfor fængslet. Men mindst en af de indsmuglede mobiler blev undervejs aflyttet af politiet.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

14,8 millioner kroner blev samlet ind på en time