Trist trend fortsætter: Endnu en krysantemumbombe smidt

Siden to krysantemumbomber nytårsnat dræbte tre personer, er et utal af de ulovlige bomber blevet fundet smidt i det fri

Den ene af de to krysantemumbomber, der blev fundet på stranden ved Hals - her pakket i plastik af bomberyddere. (Foto. Rene Schütze)
Den ene af de to krysantemumbomber, der blev fundet på stranden ved Hals - her pakket i plastik af bomberyddere. (Foto. Rene Schütze)

Dagen efter tre krysantemumbomber blev fundet smidt to forskellige steder i Danmark, er den gal igen.

Københavns Politi har netop meddelt, at der er fundet en krysantemumbombe i Fælledparken, og at der derfor er blevet afspærret.

- Der er fundet en krysantemumbombe på størrelse med en tennisbold, siger vagtchef Michael Andersen til Ekstra Bladet.

- Der er en specialist på vej, så det er ikke noget, EOD (bomberyddere, red) kaldes ud til. Vi har afspærret, og derfor er der ingen grund til bekymring.

Politiet oplyser klokken 16.10, at bomben er blevet fjernet.

Søndag middag fik også Nordjyllands Politi en anmeldelse fra en borger i Blegdalsparken i Aalborg, der på et stisystem havde set noget, han mente var en krysantemumbombe.

Den mistanke blev bekræftet, da en patrulje ankom til stedet og tog et billede, som blev sendt til ammunitionstjenesten EOD.

- EOD bekræftede mistanken, og vi afspærrede derfor området, indtil hjemmeværnsfolk ankom til stedet og fjernede krysantemumbomben. Det tog cirka tre kvarter, og spærringen er nu ophævet igen, fortæller vagtchef ved Nordjyllands Politi Henrik Bech.

Tre personer gået ved døden

Nytårsnat blev tre personer dræbt og to personer hårdt kvæstet, da de to forskellige steder i Nordjylland affyrede krysantemumbomber, og det er formentlig de tragiske episoder, der nu er skyld i, at adskillige krysantemumbomber siden da er blevet fundet smidt rundt omkring.

Nordjyllands Politi har arbejdet hårdt med at finde ud af, hvad der skete, da de to bomber sprang og slog tre mennesker ihjel (Foto: René Schütze) Krimi Politiet offentliggør navne på fyrværkeri-ofre

I går lørdag blev stranden ved Hals i Vendsyssel afspærret, da en kvinde opdagede to krysantemumbomber på størrelse med håndbolde ligge i vandkanten. Tidligere på dagen blev også en af de farlige bomber fundet smidt på en genbrugsstation i Herning.

En pølsedame fra Randers fik sig også en uventet start på året, da hun 1. januar på vej til sin pølsevogn fandt to krysantemumbomber. Samme dag blev en plastikpose med 12 krysantemumbomber og flere ulovlige kanonslag fundet på en genbrugsstation i Odsherred.

Den ene af de to krysantemumbomber - her pakket i plastik af bomberyddere. (Foto. Rene Schütze) Krimi To krysantemumbomber fundet på strand

To eksplosioner

Herudover har krysantemumbomber stået bag to eksplosioner siden fredag.

Senest skete det i aftes, hvor en 400 liters glasfibercontainer blev udsat for hærværk i Otterup på Fyn. Her tændte en ukendt gerningsmand en krysantemumbombe og smed den ned i containeren, som sprængte ud over hele parkeringspladsen, hvor den stod.

Fredag aften blev en 11 personers bus sprængt i luften tæt ved Østre Skole i Ikast.

Heldigvis kom ingen til skade ved eksplosionerne.

  En bus er blevet sprunget i luften i Ikast. (Google Maps) Krimi Krysantemumbombe sprængte bus i luften

Politiet: Det er kujonagtigt

Rigspolitiet har flere gange advaret borgere mod at smide krysantemumbomber i det fri. I stedet skal man henvende sig til politiet, hvis man er i besiddelse af den ulovlige bombe.

- Det er kujonagtigt, hvis man bare skiller sig af med sit farlige, ulovlige fyrværkeri, så eksempelvis børn ved et tilfælde kan finde det, har politiinspektør Allan Nyring fra Rigspolitiet tidligere udtalt.