Troede Stonna var død: - Sgu fanden er jeg ej!

42-årige Stonna Petter Kristensen blev kørt ned og lå fastklemt under bilen

Efter uheldet har Stonna Petter Kristensen slået en flig af sin albue, kraveben og skulder og fået flere sår. På hospitalet tog de et billede af hende, så hun kunne se, hvor galt det stod til.  Privatfoto.
Efter uheldet har Stonna Petter Kristensen slået en flig af sin albue, kraveben og skulder og fået flere sår. På hospitalet tog de et billede af hende, så hun kunne se, hvor galt det stod til. Privatfoto.
Følg Krimi

På vej hjem fra skydning søndag 17. juni blev Stonna Petter Kristensen kørt ned af en bil med campingvogn på Svendborg Landevej.

Hun endte i i grøften med bilen henover sig. Men på mirakuløs vis havde bilen et hjulsæt på hver side af grøften, så hun ikke blev mast af dens vægt.

Uheldet skete blot 100 meter fra hendes hus, da hun skulle krydse vejen på sin elscooter. Normalt er vejen befærdet, og folk kører stærkt, så hun holder ekstra godt øje med trafikken.

- Jeg drejer hele sædet om og kigger. Da jeg drejer sædet tilbage, kører jeg ud. Det kan jeg godt samtidig med, at jeg kører. Da mit forhjul rammer den anden side af vejen, tænker jeg, 'det gik godt'. Så bliver jeg tæsket ned og ryger i grøften med min elscooter, fortæller Stonna Petter Kristensen.

- Så tænker jeg 'din store idiot!', og det har jeg råbt, så det kunne høres.

Flere personer hørte hendes råb og kom ilende til stedet. Senere har Stonna Petter Kristensen fået at vide, at hun nikkede sin elscooter en skalle og besvimede, da hun blev ramt.

- Da jeg vågner op, ligger jeg inde under bilen, og jeg er meget, meget langt væk. 'Hun ligger inde under bilen. Hun er død, hun er død!' råber de. Jeg skulle lige orientere mig, og så finder jeg ud af, at der er mig, de snakker om. Så råber jeg 'sgu fanden er jeg ej!'.

Lige efter ulykken var Stonna Petter Kristensen helt desorienteret og vidste ikke, hvor hun var, eller hvordan hun var endt der.

- Jeg fattede slet ikke, hvad der var sket. Jeg skulle bare ud. Jeg havde travlt med at komme op i Meny og bruge nogle mærker. Der var 15% rabat, siger hun.

Trukket ud ved armhulerne
Selvom bilens hjul holdt den oppe over grøften, kunne Stonna Petter Kristensen ikke bare kravle ud. Hendes knæ sat fast i katalysatoren, og hendes skulder var klemt fast ved forhulets ophæng.

- Jeg lå og bandede og svovlede, for de kunne sgu godt fjerne den skide katalysator. Den brændte op på mit knæ, og jeg kunne ikke flytte det. Jeg lå ikke særlig bekvemt, for jeg lå også i brændenæller.

Elscooteren blev skadet så meget ved uheldet, at Stonna Petter Kristensen skal have en ny. Privatfoto.
Elscooteren blev skadet så meget ved uheldet, at Stonna Petter Kristensen skal have en ny. Privatfoto.
 

Senere har hun fået fortalt, at hun lå fastklemt i omkring to timer, men selv vurderer hun, at hun kun lå der i en halv times tid. Redningsfolkene kunne ikke få hende fri, for hver gang de rykkede på bilen eller dens campingvogn, blev bilen trykket ned mod hende.

- De endte med at trække mig ud ved armhulerne, selvom jeg havde en revne i mit kraveben. De kunne simpelthen ikke få mig ud på andre måder, fortæller hun.

Ulykken har efterladt hende med fibersprængninger i begge arme, sår på ryggen, panden, albuen og munden, og så har hun slået en flig af sin albue, skulder og kravebenet. Da hun blev ramt af bilen, slog hun også ryggen så meget, at hun har problemer med maven.

- Jeg er heldig, at jeg ikke døde, lyder hendes vurdering.

Fordi Stonna Petter Kristensen har rygmarvsbrok, kan hun ikke komme rundt uden sin elscooter, og nu er hun bundet til sit hus.

Svendborg Kommune har lovet hende en ny elscooter, men den kigger hun langt efter, selvom der er gået en uge siden ulykken.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.