Truede med at skyde på skole: Her er billedet som anonym person brugte

Truslen om skoleskydning på ZBC i Ringsted var ledsaget af et pr-foto fra den amerikanske horror-tv-serie American Horror Story. Billedet viser den 27-årige skuespiller Evan Peters

Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den avatar, som en anonym person har brugt til at ledsage en trussel mod ZBC i Ringsted, i virkeligheden er den 27-årige amerikanske skuespiller Evan Peters i tv-serien American Horror Stories. (PR-foto)
Ekstra Bladet kan nu fortælle, at den avatar, som en anonym person har brugt til at ledsage en trussel mod ZBC i Ringsted, i virkeligheden er den 27-årige amerikanske skuespiller Evan Peters i tv-serien American Horror Stories. (PR-foto)

Den anonyme person, som klokken 20.31 i aftes lagde en melding på nettjenesten 4Chan, hvor eleverne på ZBC i Ringsted blev opfordret til at blive hjemme, har brugt en avatar, som viser et pr-foto af skuespilleren Evan Peters i tv-serien American Horror Story.

Det kan Ekstra Bladet nu afsløre.

Det er altså med andre ord ikke personen selv, som har malet sig i ansigtet.

Truslen gjorde i morges, at politiet rykkede til ZBC på Ahorn Allé i Ringsted, og ZBC i Ringsted satte sin beredskabsplan om skoleskydning i værk. Det betød blandt andet, at nogle elever oplevede at måtte blive lukket inde, ligesom alle elever på skolen blev opfordret til at gå i større grupper omkring skolen.

Trussel om skoleskydning: Politi til stede ved flere skoler

Evan Peters spiller den kontroversielle og psykopatiske karakter Tate Langdon i American Horror Story, hvor første afsnit i serien blev vist på amerikansk tv i 2011. Siden er det blevet til mere end 50 afsnit, hvor seerne trækkes gennem forskellige skrækindjagende fortællinger om hekse og mordere i alt fra et hus med en drabelig fortid til et spøgefuldt hotel.

- Jeg tror næsten, at alt skrækindjagende kommer helt naturligt til mig. Det bliver jeg nødt til at sige. Der er et eller andet sexet ved en mand, som har styrke til at dræbe, men som samtidig også er skrøbelig nok til at være forelsket. Kvinder er af en eller anden årsag fascineret af mænd, der er midt imellem de to verdener, siger Evan Peters til filmmediet IMDb.

Politi afblæser trussel mod skole

Midt- og Vestsjællands Politi ankom til ZBC klokken 7.55 tirsdag morgen. Og frem til middag kunne politibiler ses patruljere omkring skolen.

Inde på skolen afhørte politiet en del elever, men ifølge Carsten Andersen, der er kommunikationskonsulent hos politiet, har der ikke været noget som helst konkret, som viste, at truslen skulle tages mere alvorligt.

 

Meldingen på 4Chan var stort set identisk med en melding, som den amerikanske skoleskyder Chris Harper Mercer brugte forud for, at han gik besærk for et par måneder siden på et campusområde i Oregon.

Mens beskeden fra den anonyme og dansksprogede person lød: 'ZBC Ringsted, jeg ville holde fri i morgen, hvis jeg var jer', så skrev Chris Harper Mercer 16 timer før, at han dræbte ni 'Lad være med at tage i skole i morgen, hvis du befinder dig i det nordvestlige' med henvisning til den nordvestlige del af det campusområde, som flere hundrede elever boede på.

Også Chris Harper Mercer brugte 4Chan til at advare sine medstuderende.

Elev om skoleskydnings-trussel: De låste os inde

Midt- og Vestsjællands Politi afblæste alarmen kort efter middag tirsdag og koncentrerer sig nu om at efterforske hvem, der står bag afsendelsen af beskeden på 4Chan.

- Vi prøver at finde ud af det. Om sagen fra USA, så viser den, at der er mange muligheder for at lave trusler, siger han.