Truer whiskybæltet med coronabøder

Københavns Politi dropper opholdsforbud, mens Nordsjællands Politi skruer bissen på

Så mennesketomt skal der helst blive ved med at være på Rungsted Havn i Nordsjælland, hvis man spørger politiet. Foto: Philip Davali
Så mennesketomt skal der helst blive ved med at være på Rungsted Havn i Nordsjælland, hvis man spørger politiet. Foto: Philip Davali

Når solen skinner, tiltrækker især Bellevue Strand og Rungsted Havn - måske coronaforskrækkede - borgere.

Det ser Nordsjællands Politi med stor alvor på, og politikredsen bebuder nu, at der vil blive slået hårdt ned på de mennesker, der slækker på myndighedernes anbefalinger om at holde afstand.

Københavns Politi har fredag meddelt, at man dropper opholdsforbuddet på Islands Brygge, hvor der den seneste lille uge er blevet skrevet godt med bøder. Bøderegnen er ikke ligefrem faldet i god jord hos de lokale borgere, men nu hvæsser betjentene i nabopolitikredsen altså pennene og gør klar til at udskrive flere bøder.

'Nordsjællands Politi vil nu i højere grad benytte bødeblokken over for de borgere, som ikke overholder myndighedernes anvisninger i forbindelse med Covid-19,' lyder det i en pressemeddelelse.

Derudover overvejer man at indføre opholdsforbud, da borgere ifølge politiet flere steder er begyndt at slække på 'overholdelsen af reglerne om afstand til andre og størrelsen på forsamlinger'.

'Vi håber naturligvis ikke, at det bliver nødvendigt. Men hvis det viser sig, at borgerne ikke følger retningslinjerne i forhold til at holde den nødvendige afstand og undgå at være for mange samlet, så er konsekvensen, at man får en bøde,' siger chefpolitiinspektør ved Norsjællands Politi Søren Thomassen, ifølge pressemeddelelsen.

Mange dejlige steder
Især Bellevue Strand og Rungsted Havn har den seneste tid tiltrukket mange mennesker på grund af det - nu ikke længere - gode vejr.

Man har derfor sat skilte op, som opfordrer borgerne til at forlade de to områder, hvis der i forvejen er mange mennesker til stede.

Politiet udelukker ikke flere såkaldte hot spots eller deciderede opholdsforbud, 'hvis det vurderes nødvendigt for at forhindre borgere i at samles og dermed udgøre en potentiel smittefare for hinanden,' oplyser politikredsen, som derfor også skruer op for patruljeringen både på gadeplan og ved rekreative områder.

'Vi øger antallet af patruljer markant og vil være mere synligt til stede ved de to 'hot spots' og andre steder i politikredsen for at sikre, at borgerne overholder de regler, som gælder for at forhindre Covid-19-virussen i at sprede sig. Der er heldigvis rigtig mange dejlige steder i Nordsjælland, hvor man kan nyde kysten og naturen uden at være for mange eller for tæt,' siger Søren Thomassen.