Trukket 44 meter efter bil - kræver hård straf til enke

Om kort tid falder dommen: 62-årige Anita Madsen bør få tre et halvt år i fængsel for at have kørt ind i og dræbt sin ægtefælle Lars-Henrik Madsen og have slæbt ham 44 meter under bilen, kræver anklager - forsvarer kræver frifindelse

Anita Madsen handlede i nødværge, da hun flygtede fra sin mand i bil, siger forsvareren i den opsigtsvækkende sag om vold med døden til følge. (Privat)
Anita Madsen handlede i nødværge, da hun flygtede fra sin mand i bil, siger forsvareren i den opsigtsvækkende sag om vold med døden til følge. (Privat)

RETTEN I NÆSTVED (Ekstra Bladet):

Anklager Jeanette W. Andersen vil have 62-årige Anita Madsen idømt en fængselsstraf på tre et halvt år.

Det har hun netop fremlagt for domsmandsretten ved Retten i Næstved.

Hun mener ikke, at Anita Madsens forklaring om, at hun handlede i nødværge, er troværdig.

- Og det er den ikke af tre grunde, sagde hun.

- For det første har jeg svært ved at forestille mig, at en 110 kilo tung mand med vældig ølmave iført træsko løbende på jordvej skulle have kunnet arbejde sig op foran bilen og lægge sig op på fronten af den. Det kan ikke lade sig gøre. For det andet skal vi huske på tiltaltes spontane udtalelser, som tiltalte kommer med lige efter anholdelsen. Hun siger til politiet, at 'det er mig, der har kørt min mand ned'. Og ifølge datteren sagde hun 'jeg tror, jeg har kørt din far ned'. For det tredje påstår tiltalte, at hun ikke kunne mærke, at manden var inde under bilen. Hun har ikke mærket noget bump i bilen. Det er fuldkommen utroværdigt, sagde Jeanette W. Andersen over for dommeren og de to domsmænd.

Ikke nødværge
Under Jeanette W. Andersens procedurer sad Anita Madsen og rystede på hovedet.

Jeanette W. Andersen mener heller ikke, at Anita Madsen har handlet i lovlig nødværge, sådan som hun hævder. Især ikke, fordi hun gennem sit ægteskab har været vant til at blive slået af sin mand.

- Det er sket hver uge, og hun har ikke forladt ham, sagde Jeanette W. Andersen.

- I denne situation har vi et afsluttet angreb. Hun var flygtet fra de to knytnæveslag, hun havde fået. Havde sat sig ind i sin bil. Hun havde låst døren. Angrebet kunne ikke fortsætte. Det var afsluttet. Vi skal huske på, at afværgehandlinger ikke må gå ud over, hvad der er forsvarligt. Hun får knytnæveslag og reagerer ved at køre ham ned. Det er ikke en rimelig afværgehandling, sagde Jeanette W. Andersen, som også fortalte, at Anita Madsen valgte at køre fra stedet og derfor måtte være klar over, at hendes ægtefælle gennem tre år risikerede at dø af de læsioner, han havde fået.

Der blev fundet et slæbespor på 44 meter på jordvejen. Lars-Henrik Madsens træsko blev fundet i slæbesporet. Det samme gjorde hans mobiltelefon og tre knuste cigarer. Der blev også fundet et stykke af bilens kofanger.

Slæbt 44 meter efter bil: Lars-Henrik Madsen blødte ihjel

Fundet blod under bil
En retsteknisk undersøgelse af bilen viste, at der blev fundet blod og væv under bilen i skærmkasserne og på hjulene samt på benzintank og nogle af de bærende dele under bilen. Desuden blev der fundet fingeraftryk bag på bilen og et mærke på frontruden fra Lars-Henrik Madsens hår.

- Jeg tror, at det mest sandsynlige, der er sket, er, at Anita Madsen har villet bakke ud. Så har Lars-Henrik Madsen ville standse hende. Han lægger sin hånd på bagruden. Herefter går han om foran bilen, hvor Anita Madsen vælger at køre ind i ham, så han slår hovedet ind i ruden og kommer ind under bilen. Herefter er hun fortsat med at køre.

Jeanette W. Andersen kræver også Anita Madsens førerret inddraget i 10 år.

Forsvarer: Det var lovligt nødværge
Forsvarer Roger Kopp Pedersen kræver frifindelse.

- Anita ligger og sover og bliver overfaldet med knytnæveslag på krop og på ben og på arme. Hvad skulle min klient gøre? Skulle hun stoppe op og lade den påbegyndte vold fortsætte? Eller skulle hun køre videre? Hvis Lars-Henrik Madsen vælger at kaste sig op på fronten af bilen, må han også vide, at det er en ekstrem risiko, når det er en bil i fremkørsel, siger Roger Kopp Pedersen.

- Der er ingen tvivl om, at min klient har kørt over den afdøde. Det viser undersøgelsen. Men selv om der er en frihøjde på bilen på 15-20 centimeter, og Lars-Henrik Madsen var 30 centimeter i højden, når han lå ned, så var der i siden på jordvejen noget højere, og bilen har kørt lidt skævt. Det kan være grunden til, at hun ikke har kunnet mærke påkørslen, fortsætter Roger Kopp Pedersen, som ikke mener, det er bevist, at Anita Madsen havde forsæt til vold med døden til følge. Han mener til gengæld, at det er dokumenteret, at der var et uretmæssigt overgreb mod Anita Madsen i gang, og at hun handlede i lovligt nødværge.

Der forventes at falde dom senere i dag. Retten trækker sig om et øjeblik tilbage og voterer.