Trump bekræfter: Tre kvinder og seks børn dræbt i familiemassakre

Mindst tre kvinder og seks børn er blevet dræbt ved et baghold i det nordlige Mexico. De dræbte var alle med i et mormonsk samfund. Det skriver Reuters

Her ses den ene af de biler, som familien kom kørende i, efter angrebet. Video/redigering: Lafe Langford Jr/Martin Ekelund
Følg Krimi

Flere medlemmer af en amerikansk familie fra USA er blevet dræbt i Mexico ved byen Bavispe 150 kilometer fra den amerikanske grænse.

Der er tale om en mormonfamilie fra delstaten Utah, som ifølge det amerikanske medie CBS News lever i det nordlige Mexico.

Blandt de dræbte er flere børn, herunder to spædbørn på syv måneder.

Julian LeBaron, som er i familie med ofrene, fortæller, at hans kusine og fire af hendes børn var på vej til en lufthavn, da de blev dræbt.

- De blev beskudt, da de sad i deres bil, som senere blev sat i brand, siger LeBaron til Formula Radio.

To andre køretøjer med to kvinder og to børn på omkring ti år blev fundet dræbt nogle timer senere. Mindst fem børn, hvoraf et var såret af skud, havde held med at flygte, siger LeBaron.

Artiklen fortsætter under billedet ...

Den ene af de biler, som familien kom kørende i, efter angrebet. Foto: Kenneth Miller & Lafe Langford J/Ritzau Scanpix
Den ene af de biler, som familien kom kørende i, efter angrebet. Foto: Kenneth Miller & Lafe Langford J/Ritzau Scanpix

Trump raser
Der er tale om en familie, som i en årrække har boet i Mexico, efter de flyttede fra USA.

Den amerikanske præsident begræder tirsdag eftermiddag dansk tid tabet af den amerikanske familie på Twitter.

'En vidunderlig familie og venner fra Utah blev fanget mellem to ondskabsfulde narkokarteller, der skød mod hinanden. Det resulterede i, at mange gode amerikanske mennesker blev dræbt inklusive små børn. Nogle er savnet. Hvis Mexico har brug for eller anmoder om hjælp til at finde disse monstre,' skriver præsidenten og fortsætter:

'Står USA klar, villig og i stand til at involvere sig og gøre arbejdet hurtigt og effektivt. Den fine nye præsident i Mexico har allerede gjort det til et stort emne, men kartellerne er blevet så store og magtfulde, at der nogle gange skal bruges en hær for at besejre en hær!'

Den mexicanske præsident, André Manuel López Obrador, siger, at han på opfordring fra præsident Donald Trump vil tage kontakt til Washington om drabene på mormonerne.

Onde mennesker
Et andet medlem fra LeBaron-familien bekræfter ligeledes hændelsen på Facebook. Hans tante er blandt de dræbte, skriver han.

Trish Cloes, der også er i familie med en af de dræbte, fortæller til CBS News:

- Du kan næsten ikke forstå, at der findes onde mennesker i verden, som kan gøre sådan noget her.

I alt kom 17 medlemmer af den store familie kørende i en kortege, da der blev åbnet ild mod dem. Familien blev angiveligt fanget i et opgør mellem to narkokarteller.

I kortege var der tre mødre og 14 børn alle fra LeBáron-familien.

Krigszone
Flere medlemmer af familien er fortsat savnet.

Angrebet skete på grænsen mellem delstaterne Chihuahua og Sonora. LeBáron beskriver området som en 'krigszone', hvor narkotikakarteller og forbryderbander bekæmper hinanden.

Op mod 5000 personer er fundet i over 3000 umærkede grave i Mexico siden 2006, hvor hæren blev sat ind i kampen mod landets narkotikakarteller, viste en nylig rapport om narkotikakrigens ofre.

Over 40.000 personer er meldt savnede af deres familier i Mexico.

LIGE NU
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Kristendemokraterne ligner efterhånden en abort

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Udforsk Ekstra Bladet+

LIGE NU