Trussel om skoleskyderi: Min datter var helt ude af den

Mor til to børn på skolen fortæller, at de fleste børn var i aflåste klasseværelser, mens politiet fik styr på situationen

Politiet var massivt til stede ved Spangsbjergskolen i Esbjerg, efter der indløb trussel om skyderi. Winnie Eland Gregersen har børn på skolen. Foto: Christer Holte og Privat
Politiet var massivt til stede ved Spangsbjergskolen i Esbjerg, efter der indløb trussel om skyderi. Winnie Eland Gregersen har børn på skolen. Foto: Christer Holte og Privat
Følg Krimi

Der var vild panik, da Winnie Eland Gregersen blev ringet op af sin skrækslagne 14-årige datter, fordi der var trussel om skoleskyderi på hendes skole, Spangsbjergskolen i Esbjerg, tirsdag eftermiddag.

Det skete kun få hundrede meter fra Dalen i morges, hvor en kvinde blev fundet dræbt i morges.

- Min datter græder og er helt ude af den, og jeg spørger: hvad sker der, og hun siger, jamen, mor, der er skyderi på skolen og er fuldstændig knust, fortæller Winnie Eland Gregersen, hvis hjerte sprang op i halsen, til Ekstra Bladet.

Hun har også beskrevet sin oplevelse på lokalavisens facebookside.

En anholdt efter trusler om skole-skydning

Ifølge Syd- og Sønderjyllands Politi var der tale om en trussel på et socialt medie, der indløb klokken 14.18. De anholdt kort efter en 16-årig dreng fra Esbjerg.

- Han har tilstået, at han fremsatte truslen, men har fortalt at han ikke selv opfattede den som noget, der var alvor bag. Han havde heller ikke forestillet sig, hvilke konsekvenser, truslen kunne få, skriver politiet.

Men for Winnie Eland Gregersens datter føltes det meget alvorligt. Hun var selv til idræt nede i skoven, da truslen indløb, og blev ringet op af sin klasselærer, der sagde, at de ikke måtte nærme sig skolen, fordi der havde været en trussel om noget skyderi.

Nervøs for sin lillebror
Winnie Eland Gregersen har også en ni-årig søn på skolen.

- Jeg spørger: Hvor er din bror? For det er fint, at jeg har et barn i god behold, men hvad skulle der ske med mit barn på ni? Og hun var meget bange, fordi hun ikke kunne komme ind på skolen og hente sin lillebror, siger hun.

Mens datteren løb op mod festsalen, der ligger på Skrænten, hvor børnene blev samlet, tog Winnie Eland Gregersen benene på nakken.

- Jeg tænkte bare, 'fuck, jeg er den, der løber. Jeg skal nok løbe derop. Skidt med at jeg bliver skudt. Jeg skal bare hente mine børn, siger hun.

Men på vejen derop fik hun hun en kvindelig politimand i røret.

- Hun beroliger mig og siger, bare rolig, der er ikke sket noget, men vi er nødt til at tage nogle forholdsregler, siger hun.

På skolen blev de informeret af skoleinspektøren om, at børnene var i aflåste klasseværelser, indtil politiet havde afsøgt og sikret området. Efter lidt tid fik de at vide, at politiet havde anholdt en, og de kunne hente deres børn.

En forælder spurgte også, om der var sammenhæng mellem drabet og truslen. Det blev dog afvist, hvilket politiet også har gjort over for Ekstra Bladet.

Winnie Eland Gregersen datter var meget påvirket af situationen, men hendes ni-årige søn tager det i anderledes stiv arm. Selv er hun ved at komme sig.

- Jeg er begyndt at kunne trække vejret lidt igen, siger hun og roser politiet for at være gode til at berolige i situationen.

Det vil i løbet af i aften eller i morgen blive vurderet, om den 16-årige skal fremstilles i grundlovsforhør.

Seneste nyt

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.

Det er fuldstændig hat og briller