Tunesien anholder 30 og skærper sikkerhed efter attentat

Regering i Tunis kritiseres i parlamentet for at gøre for lidt for at forbedre sikkerheden efter bombeangreb

Myndighederne i Tunesien har identificeret den selvmordsbomber, som stod bag drabet på 12 medlemmer af præsidentgarden tidligere på ugen, og de har foretaget over 30 anholdelser siden angrebet, som Islamisk Stat har taget skylden for. Det oplyser landets indenrigsministerium til Reuters.

Angrebet, der skete tirsdag, var det tredje større angreb i Tunesien i år, som var udført af militante islamister.

Tunesiens sikkerhedsråd under ledelse af præsident Beju Caid Essebi lukkede grænsen til Libyen efter tirsdagens selvmordsbombe, som dræbte 12 af præsidentens vagter i hovedstaden Tunis.

Indenrigsministeriet i Tunis har oplyst, at sprængstoffet, der blev brugt ved attentatet, var det samme, som blev brugt i selvmordsbælter, der blev smuglet fra Libyen til Tunesien sidste år.

Det Nationale Sikkerhedsråd har også øget overvågningen af landets territorium, men en række fremtrædende politikere kræver, at der sker mere.

- Reaktionerne er utilstrækkelige. Befolkningen venter mere, siger det venstreorienterede parlamentsmedlem Ahmed Seddik, som torsdag kritiserede regeringen i parlamentet.

Angrebet på præsidentvagterne i Tunis kommer efter selvmordsbomber i Libanons hovedstad, Beirut, for to uger siden, der kostede 44 mennesker livet og angrebet på Paris et par dage senere, hvor 130 blev dræbt. IS har taget skulden for alle angrebene.

Nogle af præsidents vagter har udtrykt bekymring for, at der ikke bliver gjort nok for at beskytte dem fra angreb. De bemærker, at bomben sprang på deres faste opsamlingssted.

Tunesien har siden en folkelig opstand i 2011 været det mest demokratiske i den arabiske verden. Men landet har inden for det sidste halvanden år været udsat for voldsomme IS-attentater.

Et angreb på Bardo-museet i Tunis og et angreb på en turiststrand i Sousse tidligere i år kostede tilsammen 59 livet. De fleste udenlandske feriegæster.