Tunesien-terrorist var høj på narko under blodigt angreb

Terroristen Seifeddine Rezgui, der fredag dræbte 38 mennesker i Tunesien, fik hjælp af to andre mænd inden sit angreb, mener de tunesiske myndigheder, hvorfor de nu efterlyser dem 

Islamisk Stat har offentliggjort dette billede af Seifeddine Rezgui. (Foto: AP)
Islamisk Stat har offentliggjort dette billede af Seifeddine Rezgui. (Foto: AP)

Den 23-årige terrorist Seifeddine Rezgui, der fredag dræbte 38 mennesker og sårede 36 med sin kalashnikov riffel i den tunesiske turistby Sousse, var høj på stoffer - formentlig kokain - under sit blodige angreb.

Det viser en foreløbig obduktionsrapport, skriver engelske Mirror.

Det kan forklare vidneberetninger om, at Rezgui gik og grinede, mens han skød de uskyldige mennesker på stranden og i en hotel-lobby.

Her blev Seifeddine Rezgui skudt og dræbt. (Video: Jakob Jørgensen)

Mislykkede med bombe
Antallet af døde kunne have været endnu højere, hvis Rezgui havde haft held til at detonere den bombe, som han havde med sig i sin rygsæk.

Det lykkedes dog ikke, hvilket kan skyldes det euforiserende stof.

Derudover havde han en mobiltelefon på sig, som han angiveligt skulle have brugt til at tage selfies med nogle af ofrene, skriver Daily Mail. Den smed han ud i vandet på stranden, men myndighederne har angiveligt kunne genskabe blillederne.

Efterlyser to mistænkte
De tunesiske myndigheder mener ikke, at Rezgui var ene om terrorangrebet. Derfor efterlyser de nu de to mænd Rafkhe Talari og Bin Abdallah , som er mistænkt for at have hjulpet Rezgui. Dog ikke under selve angrebet.

Far til terrorist: Han blev hjernevasket

Bin Abdallah (tv.) og Rafkhe Talari (th.) er nu efterlyst for medvirken til terrorangrebet. (Foto: De tunesiske myndigheder)
Bin Abdallah (tv.) og Rafkhe Talari (th.) er nu efterlyst for medvirken til terrorangrebet. (Foto: De tunesiske myndigheder)
 

Efterfølgende har der dog været rygter om en anden gerningsmand under angrebet. Flere vidner har berettet om en yderligere mand, der skød omkring sig, men det er ikke blevet bekræftet fra officielt hold.

Menneske-skjold: Ville beskytte badende turister

Naboer om terrorist: Han røg og drak