Turist ville dræbe Trump til vælgermøde

Briten Michael Sandford havde planlagt et attentat mod Donald Trump, men en snarrådig politimand greb ind

Michael Sandford, 20, har erkendt, at han havde til hensigt at dræbe den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump i Las Vegas i juni. (Foto: AP)
Michael Sandford, 20, har erkendt, at han havde til hensigt at dræbe den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump i Las Vegas i juni. (Foto: AP)
Følg Krimi

En britisk mand har tilstået, at han forsøgte at gennemføre et attentat mod den amerikanske præsidentkandidat Donald Trump under et vælgermøde i Las Vegas i juni.

Michael Sandford risikerede op til 30 års fængsel, men efter aftale med anklageren er maksimumstraffen reduceret til to år. Han vil efterfølgende blive udvist af USA for bestandigt.

De amerikanske myndigheder har taget højde for, at den 20-årige brite længe har haft alvorlige mentale problemer og tager medicin.

- Jeg prøvede at tage en pistol fra en politimand for at skyde nogen med den. Det tilstår jeg, erkendte Sandford tirsdag over for dommer James Mahan ifølge avisen Las Vegas Review-Journal.

Trumps autograf
Michael Sandford blev anholdt 18. juni, da han forsøgte at stjæle pistolen fra en politimand på et hotel i Las Vegas, hvor Trump holdt vælgermøde for 1500 mennesker.

Sandford sagde til betjenten, at han ville bede om Trumps autograf, da han pludselig greb ud efter hans tjenestevåben med begge hænder.

Han fik dog ikke fat i skydevåbnet, og der blev aldrig affyret skud i forbindelse med episoden. Ingen kom til skade, og Trump var aldrig i fare.

- Det er heldigt, at ingen kom til skade ved episoden. Betjentens årvågenhed og hurtige indgriben forhindrede en endnu værre forbrydelse, siger anklager Daniel Bogden under retsmødet.

Tog på skydebane
Associated Press udsendte samme dag billeder, der viste Michael Sandford blive ført væk af adskillige betjente. På det tidspunkt blev det ikke oplyst, hvorfor Sandford blev anholdt.

Michael Sandford bliver ført væk fra vælgermødet 18. juni, mens Donald Trump taler til sine tilhængere. (Foto: AP)
Michael Sandford bliver ført væk fra vælgermødet 18. juni, mens Donald Trump taler til sine tilhængere. (Foto: AP)
 

Sandford fortalte under afhøringen, at han var kørt fra Californien til Las Vegas, Nevada, med en plan om at dræbe Donald Trump, som på det tidspunkt stod til at vinde republikanernes primærvalg.

Dagen før Trump-stævnet i Las Vegas havde Sandford oven i købet trænet med en lejet pistol på en skydebane. Det var første gang, Sandford havde affyret en pistol, fortalte han.

Han sagde også, at han ikke forventede at overleve attentatet, men hvis planen i Las Vegas blev forpurret, ville han gentage forsøget ved Trumps vælgermøde i Phoenix næste dag.

Sanford har længe haft mentale problemer og har opholdt sig i USA på et udløbet turistvisum. Han boede i månedsvis i sin bil.

- Michael var ikke i kontrol, da episoden fandt sted, og han har brug for hjælp, oplyser britens advokat Saimo Chahal i en mail til Associated Press.

Strafudmålingen finder sted 13. december.

Seneste nyt

Langt de fleste pampere ender heldigvis med at blive drivvåde

Mit EB

Opret en gratis konto og få adgang til:
miteb-dagensvigtigste.jpg

Dagens vigtigste

Redaktionen udvælger dagens vigtigste artikler, så du altid er opdateret på det nyeste fra ind- og udland

miteb-lokalenyheder.jpg

Lokalt

Hold dig opdateret på vejr, trafik, bolig- og erhvervsnyheder i din kommune.

miteb-follow.jpg

Følg emner

Abonnér på de emner, der interesserer dig, så du aldrig går glip af noget.

miteb-saved.jpg

Gem artikler

Læst noget interessant? Gem artiklen til senere.