Tusindvis blitzet af politiet i jagten på øksemanden

Flere tusind borgere blev blitzet af politiets fotovogne i jagten på øksemanden fra Birkerød. Men bare rolig - du har ikke nødvendigvis gjort noget galt

Tusindvis af borgere så dette syn, men der er ingen grund til panik (Foto: Mogens Flindt)
Tusindvis af borgere så dette syn, men der er ingen grund til panik (Foto: Mogens Flindt)

I hele weekenden var flere politikredse på Sjælland på jagt efter Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamim.

Den 29-årige mand var mistænkt for at stå bag et voldsomt og helt umotiveret økseoverfald på en tankstation i Birkerød.

I den forbindelse valgte Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi at indsætte en række fotovogne på Sydmotorvejen ved Piperhus og på Farø, og det betød, at tusindvis af bilister blev fotograferet.

Det fortæller leder af færdselspolitiet Erik Mather til TV2 Øst

- Der var tale om en meget omfattende eftersøgning, og her brugte vi fotovognene til at tage billeder af al trafik, der kørte mod syd af Sydmotorvejen, siger Erik Mather til TV ØST.

Men bare rolig. Hvis du er blevet fotograferet, så har du nødvendigvis ikke kørt for stærkt eller gjort noget andet galt.

- Jeg håber, at borgerne har forståelse for, at lige der var vi ikke ude i et ærende om at fange fartsyndere. Der var tale om en langt mere alvorlig sag, siger Erik Mather til TV2 Øst.

Erik Mather forsikrer samtidig, at billederne vil blive destrueret, fordi de ikke længere har nogen værdi i forhold til efterforskningen.

Gerningsmanden bevægede sig ikke sydpå, og derfor er de mange billeder ikke længere relevante i forhold til bevisførelse i en retssag.

Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamim blev sent søndag aften fanget på en pornoklub på Istedgade i København.

Det fremgik af sigtelsen mod den 29-årige Mohamed Abdelkader Salem Al-Tamimi i grundlovsforhøret i Retten i Lyngby i dag.

Ifølge sigtelsen forsøgte han at dræbe den unge kvinde og mand ved at tildele dem adskillige slag med øksen, herunder i hovedet. Kvinden fik et åbent kraniebrud, sår på halsen, ryggen og hånden, mens manden fik sår i hovedet, skulderen, ryggen og hånden.

Han nægter sig skyldig og har ikke ønsket at udtale sig til hverken retten eller sin forsvarer.

Den formodede gerningsmand blev anholdt mandag aften og taget med på Rigshospitalet. Video: Kenneth Meyer