Annonce:
Annonce:

TV: Politimand dræber sort mand for dårlige bremselygter

Politimand skød otte gange mod løbende ubevæbnet mand, der blev stoppet i trafikforseelse - nu sigtes han for drab. Advarsel: Stærk video

Angiveligt helt ubevæbnet bliver 50-årige Walther Scott skudt og dræbt af betjenten Michael Thomas Slager. Det er Scott-advokatens egen advokat, som har offentliggjort videoen. ADVARSEL: STÆRK VIDEO.
Annonce:
Følg Krimi

NEW YORK, USA (Ekstra Bladet): Endnu et drab på en sort, ubevæbnet mand begået af en hvid politimand, er kommet for dagens lys og skaber ny vrede i USA.

Lørdag morgen blev den 50-årige Walter Scott skudt og dræbt, mens han lettere haltende forsøgte at flygte fra en politimand, der angiveligt havde stoppet ham for en trafikforseelse.

Otte skud blev affyret mod den 50-årige Scott af den hvide 33-årige politimand Michael Slager fra North Charleston Politi i delstaten South Carolina. Selvom Walter Scott lå bevidstløs og uden at røre sig igen på græsset efter skudsalven, blev han straks lagt i håndjern. Det viser en barsk video, der er blevet offentliggjort tirsdag.

Han skød Michael Brown - nu går han fri

Annonce:

Videoens ubestridelige fakta har vakt ny vrede til den i forvejen ophedede racedebat om hvid politibrutalitet mod sorte. Videoen, der angiveligt blev optaget i skjul, viser hvordan politimanden helt køligt stiller sig i  skudposition og affyrer de otte skud mod den løbende Scott, der til sidst knæler ned og falder om.

Herefter ses politimanden gå med helt rolige skridt hen til sit offer. Samtidig kommer en anden betjent også til stedet.

Indtil videoen blev sendt til politiet og til Walter Scotts familie stod sagen angiveligt ellers soleklar for politienheden, men de ubestridelige optagelser har nu ændret på forløbet i sagen.

Nyt politiskyderi: Sort mand skudt - for at køre uden sele

Blev også skudt med  strømpistol
Ikke kun har selve drabet på den ubevæbnede Scott skabt fornyet ophidselse i racedebatten. Men flere ting i både politirapporten og videoen betvivler også betjentens sandhedsudsagn.

Angiveligt blev Scott stoppet, fordi hans bremselygte ikke virkede. Dette resulterede angiveligt i en løbetur, hvor Scott forsøgte at løbe fra politimanden, hvorfor de havnede på et mindre stisystem i et grønt parkareal.

Annonce:

I rapporten har betjent Slager redegjort, at Scott dernæst forsøgte at gribe efter hans strømpistol, hvorfor han selv tyede til sit skydevåben.

Dette ses ikke på videoen. Til gengæld viser tekniske undersøgelser, at Scott netop er blevet ramt af strømpistolen.

Beskyldes for at fuske med beviser
Man kan også se den formodede strømpistol falde mod græsset, kort før betjenten skyder. Efter skuddene, og efter en kollega er kommet til stedet og undersøger den dræbte, ser man samme Slager samle en effekt op fra græsset helt tæt på offeret. Der spekuleres nu i, om politimanden har manipuleret med bevismaterialet og flyttet på den omtalte strømpistol for at fremme hans forklaring om forløbet.

Af politirapporten fremgår det angiveligt også, at betjentene skulle have forsøgt at yde førstehjælp til Walter Scott - men også dette står i kontrast til den over tre minutter lange video.

Annonce:

Betjent Michael Slager blev tirsdag anholdt og officielt sigtet for manddrab efter videoen var kommet til politiets kendskab.

Nyt politi-drab i USA: Her er de værste sager

Så sent som i september sidste år blev en state trooper også fra South Carolina anholdt for at skyde en mand, han også havde stoppet i en trafikkontrol og bedt om at stige ud af bilen. Han risikerer nu 20 års fængsel.

Men lørdagens drab kommer også ovenpå måneders uro og ballade over andre voldsomme drab på sorte begået af hvide politimænd. Blandt andet drabet på teenageren Michael Brown i Ferguson og Eric Garner i New York.

 

 

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Spar med
Elpris LIGE NU
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:

Mest læste lige nu

De lovlydige straffes, alle de andre går fri
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: