TV-program går tæt på Amagermanden: Sexmisbrugte fire piger på to timer

- Jeg kan ikke erindre nogen sager, hvor en gerningsmand stort set inden for to timer har haft seksuelt samkvem med fire forskellige personer, lyder det fra tidligere drabschef Ove Dahl om Amagermandens voldsomme overgreb

Kanal 5-programmet 'Profil af en morder' ser nærmere på Amagermanden onsdag aften. Se Ove Dahl fortælle om efterforskningen i klippet. TV: Kanal 5

Du kan se Ove Dahl fortælle om Amagermanden i tv-klippet øverst i artiklen

Politimanden, der stod for efterforskningen af den såkaldte Amagermand, mener, at den i dag 52-årige Marcel Lychau Hansen er ligeglad med de mange ofre, han misbrugte og slog ihjel.

Det fortæller tidligere drabschef ved Københavns Politi Ove Dahl i et nyt tv-program på Kanal 5, der går helt tæt på Amagermanden.

- Han er fuldstændig ligeglad. Ligeglad med den overlast, han har påført dem, og som de skal leve med resten af deres liv.  Han var drevet af en seksuel lyst – altså noget begær – som han skulle have tilfredsstillet, og det skulle han på enhver måde, som det passede ham, lyder det blandt andet fra Ove Dahl.

I november 2010 blev den dengang 45-årige Marcel Lychau Hansen anholdt og sigtet for to drab og to voldtægter begået fra 1987 og frem. Få måneder senere blev han også sigtet for at sexmisbruge fire piger og kvinder i et hus på Amager i 1995.

To piger på 14 år, en på 15 år og en kvinde i starten af 20'erne år blev bundet med et sjippetov i husets kælder og truet med en køkkenkniv, hvorefter Marcel Lychau Hansen misbrugte dem seksuelt på skift i over to og en halv time.

- Jeg kan ikke erindre nogen sager, hvor en gerningsmand stort set inden for to timer har haft seksuelt samkvem med fire forskellige personer.

- Det viser, at han bevarer roen. Han mener selv, han er uovervindelig, han tager magten, han nyder spændingen, siger Ove Dahl i tv-programmet 'Profil af en morder', hvor de to tidligere efterforskere Ove Dahl og Kurt Kragh ser nærmere på gerningsmændene i nogle af deres mest spektakulære drabssager.

15 år gammel DNA var nøglen
Umiddelbart blev der ikke fundet nogen spor fra Amagermanden i huset efter pigerne alarmerede politiet.

Ofrene kunne dog huske, at gerningsmanden bar handsker, men at han tog dem af, da han skulle binde dem med sjippetorvet. Derfor blev sjippetorvet sammen med køkkenkniven gemt på et lager hos politiet.

15 år senere var DNA-teknologien blevet så god, at politiet kunne koble Amagermanden til sjippetorvet og køkkenkniven, der var blevet brugt under voldtægten. Marcel Lychau Hansen blev derfor dømt for at forgribe sig på de fire piger, ligesom han også blev dømt for to drab og flere voldtægter.

22. december 2011 blev Marcel Lychau idømt livsvarig fængsel for sine forbrydelser.

'Profil af en morder' sendes i aften klokken 21:00 på Kanal 5.

Marcel Lychau Hansen blev idømt livsvarig fængsel for to drab og en række voldtægter.
Marcel Lychau Hansen blev idømt livsvarig fængsel for to drab og en række voldtægter.
 

To af de ofre og to af de kriminelle, som fortæller om deres liv i Ekstra Bladet. Foto: Ernst van Norde, Stine Tidsvilde, Jakob Jørgensen og Per Rasmussen Krimi Mordere, bagmænd og ofre: Her er forbrydelsens ansigter