Annonce:
Annonce:

TV: Reddede mor og etårig fra gal knivmand: Nu er han indstillet til dusør

18-årige Jihad Talat greb ind, da en kvinde og hendes etårige søn blev brutalt overfaldet med kniv. Nu har politiet indstillet ham til en dusør

Mød den 18-årige Jihad Talat, der greb ind under et knivstikkeri i Københavns Nordvestkvarter (foto: Klaus Bo Christensen / redigering: Sarah S. Skrivergaard)
Annonce:
Følg Krimi

Forskellen mellem liv og død.

Det er hvad en række borgere har betydet i løbet af året, og derfor bliver de nu belønnet med en dusør fra Københavns Politi.

En af hverdagens helte er 18-årige Jihad Talat, der tilbage i august var med til at redde en mor og hendes etårige barn fra at blive dræbt af en gal knivmand.

TV: Han reddede mor og etårig fra gal knivmand

Jihad var en af de første på stedet, hvor han hjalp til med at overmande overfaldsmanden og vristede kniven ud af hånden på ham.

En ekstraordinær indsats
Han er sammen med syv andre blevet indstillet til dusøren af en af de betjente, der var på gerningsstedet mandag d. 11 august.

Annonce:

- Det er polititjenestemændenes vurdering ude på stedet, der er afgørende. Hvis de vurderer, at der er en borger, der har ydet noget ekstraordinært, så kan de lave en indstilling, siger politiassistent Sebastian Richelsen.

Dusøren er i størrelsesordenen omkring 500-1000 kroner.

Angrebet af knivgal far: Lille dreng har alvorlige mén

Ekstra Bladet har været i kontakt med Jihad Talat, men han ønsker ikke at stille op til et interview i forbindelse med dusøroverrækkelsen.

Da Ekstra Bladet talte med Jihad tilbage i august forklarede han, at han var på vej hen for at træne et ynglingehold i fodbold, da han lige pludselig blev blandet ind det brutale drabsforsøg.

- Jeg er på vej til træning, da der kommer en hysterisk kvinde løbende. Hun råber: Hjælp mig! Hjælp mig! Min søster er blevet stukket ned, sagde Jihad Talat til Ekstra Bladet.

Stak mor og 1-årig ned: 'Han var begyndt at drikke alkohol'

Da han kom rundt om hushjørnet, så han en scene, han aldrig vil glemme.

Annonce:

- Jeg ser en mand hugge løs på en kvinde og en lille dreng med en kniv. Når han ikke stak, så trampede han på dem, sagde Jihad Talat og fortsatte:

- Så prøver jeg at løbe imod ham, men så kigger han op på mig, og så fryser jeg. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre. Jeg ser en mand løbe væk. Så tænker jeg, hvorfor løber han? Vi bliver jo nødt til at stoppe det her.

Det måtte standses

En anden mand standsede sin bil og fik fat i overfaldsmanden, og så vågnede Jihad af sin trance.

- Så snart, jeg ser, at han får fat i ham, så begynder jeg at sprinte mod manden. Dér følte jeg, at nu skulle det stoppes.

Jihad løb hen og fik fat i manden.

- Mit eneste mål var at få kniven ud af hånden på ham, så han ikke kunne gøre mere skade, siger den unge mand, som er vokset op i Københavns nordvestkvarter, hvor overfaldet skete.

Jihad fik til sidst vristet kniven fra manden, som prøvede at ramme den 18-årige flere gange.

Annonce:

- Hvad er det, der får dig til at gribe ind?

 - Det første, jeg tænkte på, var barnet, og da manden kiggede på mig, så vidste jeg, at hvis jeg ikke gjorde noget, så ville han slå dem begge ihjel.

- Du kan have gjort forskellen på liv og død. Hvordan har du det med det?

- Jeg er ikke en helt. Det går jeg ikke så meget op i. Vi skal bare hjælpe hinanden. Det er det vigtigste. Manden, der greb først ind, er en helt. Hvis han ikke havde gjort noget, så tror jeg, at de var døde.

Annonce:
Annonce:
Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Nej, Mette - Danmark kan ikke mere nu
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Annonce:
Annonce: